Читај ми!

Пилић: Новак је показао како се бори за своју земљу, скидам му капу

Некадашњи југословенски тенисер и пријатељ Новака Ђоковића, Никола Пилић, истакао је да је срећан због тријумфа српског тенисера на Олимпијским играма у Паризу.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је златну медаљу на олимпијском турниру победом над Шпанцем Карлосом Алкаразом резултатом 2:0, по сетовима 7:6 (7:3) и 7:6 (7:2).

"Јако сам срећан због тога што је Новак у 37. години освојио златну медаљу то је шлаг на торти за успехе које је урадио задњих 20 година. Уживао сам гледајући, а дан пре тога сам за медије рекао: 'Ако Новак нађе свој ритам у шестој брзини може добити свакога'. Не само да може добити свакога, него их је и добијао и зато кажем, ужасно сам срећан и због западних медија, јер су писали да је то само формалност, с обзиром на онај меч у финалу Вимблдона 2024. године. Међутим, веровао сам у Новак и он је на терену одиграо јако много мечева и обрадовао је све људе који су веровали у њега", навео је Никола Пилић у разговору за Јутарњи програм РТС.

Подсетимо, Новак Ђоковић је у раној фази каријере тренирао у тениској академији Николе Пилића у Минхену. Некадашњи тениски ас је између осталг навео и да је финале у Игара Паризу било одлично.

"Карлос Алкараз поседује раскошан таленат и највероватније од те младе генерације најталентованији. У два сета, три сата фантастичног тениса и свако ко воли овај спорт је могао да ужива. Треба одати поштовање Ђоковићу због повреде колена пре месец дана и одиграо је фантастично и сватно сам сретан због тога", нагласио је Пилић.

Ђоковић је победом над Алкаразом постао тек пети тенисер који је освојио златни слем у каријери - сва четири гренд слем турнира, као и златно одличје на Олимпијским играма. Овим достигнућем могу да се похвале само Андре Агаси, Рафаел Надал, Серена Вилијамс и Штефи Граф.

"Новак је човек који ће одлучити кад и колико ће играти. Не други, он ће одлучити. Поменуо је Лос Анђелес 2028, то је период од четири године и ко зна шта се може догодити. Међутим, Новак је показао свима како се треба борити за своју земљу. Кажем још једном, 'скидам му капу', јер у 37. години освојити златну медаљу то је заиста реткост", подвукао је Никола Пилић.

Најбољи светски тенисер свих времена је постао и најстарији олимпијски шампион у тенису у појединачној конкуренцији откако се овај спорт вратио у програм Игара у Сеулу 1988. године.

понедељак, 05. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару