Читај ми!

Кик-боксери Србије освојили 16 медаља на СП у Будимпешти

Кик-бокс репрезентација Србије освојила је 16 медаља на Светском првенству за јуниоре и кадете, које је одржано у Будимпешти. Уз шест златниг медаља наши репрезентативци су освојили три сребрна и седам бронзаних одличја.

Златне медаље освојили су Тарик Рашљанин, Јован Стевановић, Мухамед Дупљак, Соња Вукшић, Јован Секулић и Алекса Гермек.

Сребрне медаље освојили су Јована Дамјановић, Доминк Шарњаи и Србија Симовић, док су до бронзе стигли Матеја Немет, Војин Радовановић, Маша Дамјановић, Страхиња Јоцковић, Вук Ђорђевић, Михаило Вељковић и Јања Савић.

Српски репрезентативци су били најуспешнији у дисциплини лоу-кик, с обзиром да су освојили 10 медаља од чега пет злата. Српски репрезентативци у дисциплини К1 донели су пет одличја, а једна медаља освојена је и у дисциплини кик-лајт.

На планетарном шампионату у главном граду Мађарске била је велика конкуренција о чему сведочи податак да је учествовало 2.253 такмичара из 68 земаља.

"Кик-бокс као спорт је заиста много напредовао. Појавиле су се и неке нове земље које су оствариле веома добре резултате, тако да је општи утисак да се овај спорт рапидно развија у светским оквирима. Евидентно је да и друге земље много раде и улажу у обвај спорт, а најуспешнија нација на шампионату у Мађарској били су Казахстанци", рекао је селектор кик-бокс репрезентације Србије Синиша Владимировић.

Председник Кик-бокс савеза Србије Душко Басрак је истакао да су се сви у табору српског тима надали још некој медаљи.

"Освајачи одличја са претходних такмичења, који су словили за фаворите су подлегли притиску, једноставно нису имали свој дан. Међутим, генерално смо задовољни и овај биланс медаља осликава реално стање ствари. Ипак, ми увек желимо више и оно што морамо да унапредимо је рад у клубовима, како бисмо и у будућности обезбедили трофеје, јер на припремама репрезентације које трају по десетак дана није могуће попоравити све оно што бисмо желели, тако да ће тај појачан рад у клубовима бити наш фокус у наредном периоду", закључио је Басрак.

понедељак, 02. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару