Председник Вучић уручио заставу параолимпијцима: Желим да нам буџет буде празнији по вашем повратку

Председник Србије Александар Вучић примио је чланове параолимпијског тима Србије и свечано им уручио државну заставу коју ће носити на Параолимпијским играма у Паризу. Вучић је спортистима пожелео срећу и истакао да Србија препознаје значај параолимпизма и са поносом, као и у случају олимпијаца, издваја значајне средства за националне пензије и стипендије.

Париз ће од 28. августа до 8. септембра бити домаћин Параолимпијских игара. Међу бројним параолимпијцима за одличја ће се надметати и 23 представника Србије у осам спортова.

Председник Србије Александар Вучић примио је у згради Председништва у Београду чланове параолимпијског тима и свечано им уручио државну заставу коју ће носити у Паризу.

Заставу је преузео параатлетичар Жељко Димитријевић, који је у име Параолимпијског комитета Србије председнику Вучићу уручио поклон - дрес параолимпијског тима.

Димитријевић ће заједно са Сашком Соколов носити заставу Србије на церемонији отварања Параолимпијских игара у Паризу.

На пријему у Председништву били су спортисти и чланови параолимпијског тима Србије, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић и министар спорта Зоран Гајић.

Вучић: Верујемо у вас и знамо да ћете се борити за своју земљу

Председник Вучић је захвалио параолимпијцима на раду, труду, љубави према отаџбини, посвећености и свему што пружају Србији.

"Данас је дан испуњен поносом и емоцијама. Окупили смо се да испратимо наше хероје који ће представљати Србију на Параолимпијским играма у Паризу. Овде смо да вам пожелимо срећу, да вам кажемо колико вас ценимо, колико сте важни за нашу земљу, колико вас подржавамо и колико ћемо да будемо уз вас", рекао је Вучић.

Нагласио је да су параолимпијци на свим претходним Играма показали шта значи истрајност, пожртвованост и родољубље. 

"Из Пекинга сте донели две сребрне медаље, из Лондона пет медаља, од којих две златне, из Рија девет медаља, из Токија шест медаља. Овог пута наша делегација од 54 људи, 23 спортиста, такмичиће се у осам области спорта. Верујемо у вас и знамо да ћете се свим срцем борити за своју земљу", рекао је Вучић.

Истакао је да Србија препознаје значај параолимпизма и са поносом, као и у случају олимпијаца, издваја значајне средства за националне пензије и стипендије параолимпијаца. Председник је напоменуо да су награде које је држава наменила параолимпијцима који освоје медаље исте као и за олимпијце и међу највећима на свету.

"Тиме желимо да покажемо колико вреднујемо и поштујемо вашу посвећеност, ваш рад, труд и љубав према отаџбини. Желим вам успех у Паризу и да се вратите са медаљама и успесима које сте себи пожелели и које сте пожелели нашој земљи. Желим да нам буџет буде празнији по вашем повратку са Паралимпијских игара. Желим вам много победа, много радости, али и ако их не буде, знајте да смо увек уз вас. Доћи ће нове Игре када ћете моћи поново да побеђујете", рекао је Вучић.

Димитријевић: Даћемо срце на борилиштима

Параатлетичар Жељко Димитријевић, који ће носити заставу у Паризу, рекао је на пријему у Председништву да је изузетна част што може у име Параолимпијског комитета и свих спортиста да захвали председнику на застави.

"Моја порука свима је - дух параолимпизма се шири. Ово је најбоље што Србија у овом тренутку има. Даћемо срце на борилиштима, а порука за све грађане Србије је будите са нама и уз нас, а ми ћемо то на најбољи начин да вам вратимо", истакао је српски параолимпијац.

Димитријевић ће се на Играма у Паризу такмичити у бацању чуња.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару