Читај ми!

Микец: Као и Ђоковићу, мени су бројке мотивација

Прослављени српски стрелац Дамир Микец говорио је у "Јутарњем програму" о освојеним медаљама ове године, колико је тешко квалификовати се за Олимпијске игре и на који начин проналази мотивацију за даље успехе.

Микец је и поред дуге и трофејне каријере тренутно у животној форми. Ове године је освојио сребро на Светском првенству у Бакуу, злато у миксу са Зораном Аруновић на Светском купу у Рио де Жанеиру. Олимпјска норма за Париз је такође обезеђена.

"Још у марту сам изборио олимпијску норму, а сребром сам потврдио мој највећи успех у каријери. Моја пета светска медаља у свим дисциплинама. То ми даје подстрек и права на највише циљеве", каже Микец.

Злату са Аруновићевом допринели су њихови лошији резултати дан раније у соло категоријама.

"Помогло је што смо дан раније посустали у индивидуалним дисциплинама. Нисмо ушли у финале и то нас је додатно мотивисало да исправимо све грешке, да на проради инат и да будемо на високом нивоу", испричао је Микец.

Из Токија 2021. се вратио као сребрни, доћи до истог успеха је врло тешко у стрељаштву.

"Олимпијске игре су нешто посебно, немерљиво с било којом другом медаљом. Нешто што жели сваки спортиста. Примера ради, много је тачко квалификовати се за Олимпијске игре, ове године смо имали тек три прилике за то кроз Европско првенство, Европске игре и Светско превнство. Заиста је тешко. Не може свако да иде", иистиче Микец.

Зато уноси промене у својој припреми.

"Ако желимо успех у Паризу, не можемо да будемо на оном нивоу из Токија. Мора човек стално да стреми нечему новом и да се не боји нових изазова, да пробамо нешто што нисмо до сада", наводи Микец.

Ветеран је, а ипак успева да пронађе мотива за нове медаље и циљеве.

 "Мотива увек има, нарочито ако сте професионални спортиста и волите оно што радите. Пример је наш Новак Ђоковић са бројкама као мотивацији. Ово је моја 54. медаља, зашто не бисмо ишли до 100? Увек има нешто. Имам списак на ком све то пратим", појаснио је Микец.

Микец је изабран од стране стрелаца као један о чланова Спортског комитета Светске стрељачке федерације.

"Сатисфакција и успех ми је податак да је 680 стрелаца доделило совј глас мени. Моје колеге и супарници су ме заокружили и желе да их представљам у Светској федерацији или Олимпијском комитету. Осам чланова и ја можда можемо да у будућности кројимо судбину овог спорта, да се боримо за наша права", закључио је Микец.

петак, 05. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару