Читај ми!

Трајковић за РТС: Србија спремна за Светско првенство, сви наши рвачи у конкуренцији за медаљу

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић изјавио је како је наша земља спремна за одржавање Светског првенства и да очекује да се сваки српски рвач бори за медаљу.

"Остало је још четири дана и мислим да смо потпуно спремни. Последње припреме су у току и мислим да ћемо ту суботу дочекати потпуно спремни", рекао је Трајковић.

"Укупно акредитованих је за сада 1450, спортиста, пратећег особља, техничких лица, али очекујемо доста гостију, велика је навала и овај догађај требало би да буде пропраћен као једна од највећих манифестација у рвачком свету ове године", додаје председник савеза.

Србија ће на првенству имати доста адута.

"Пре свега, наши спортисти су почели припреме пре скоро четири месеца. Захваљујем на подршки МОК-у и Министарству омладине и спорта. Рвачи су одлично спремни, прошло је све без повреда, формирао се јак тим, сви спортисти могу да се умешају у борбу медаљу. Они који се заиста издвајају јесу Себастијан Нађ, Виктор и Мате Немеш, Зураб Датунашвили и Мицић Стеван."

Три медаље освојене на прошлом првенству у Будимпешти представљају рекорд српских рвача, а не крију из савеза да би волели да тај рекорд буде оборен.

"Ја бих волео. У Будимпешти су биле три медаље, са сваког такмичења је свака медаља успех, конкуренција је жестока, момци нек дају све од себе и ја се не бринем."

"Ми уназад 10 година имамо експанзију резултата рвачког спорта у Србији. Циљ нам је био да напунимо сале, да привучемо децу, да им представимо древни, витешки спорт, који даје снагу духа, карактера и тела. Ово би била круна и успех свих наз из рвачког савеза", закључује Трајковић.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи