Читај ми!

Формиран организациони одбор за Светско првенство у рвању

Рвачки савез Србије организовао је конститутивну седницу у Палати Србије поводом избора Организационог одбора за Светско првенство у рвању за сениоре које ће се одржати од 10. до 18. септембра у Београду. На турниру ће учествовати 2500 рвачица и рвача из 74 земаља.

За председника Организационог одбора изабран је Дарко Удовичић, помоћник министра за спорт и омладину. За директора такмичења изгласан је Милан Јелић, генерални секретар Рвачког савеза Србије, а технички секретар је Душица Ковачевић, секретар РСС-а.

Организациони одбор чине представници најважнијих институција као што је Давор Штефанек, олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије, Олимпијски комитет Србије Ђорђе Вишацки, град Београд односно члан већа за спорт Горан Спасојевић. Такође чланови су и Славиша Лакићевић начелник Управе саобраћајне полиције и Дејан Бојовић начелни управе полиције који се налазе на челу штаба МУП-а за организацију овог великог историјског догађаја.

Чланови су и представници Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, председник, Рајко Балтић, подпредседник и Вулешевић Драган, члан председништва.

Председник Надзорног одбора је Саво Затезало, селектор репрезентације за ветеране и бивши рвач, док је за председника Комисије за јавне набавке изабран Звонко Поповић.

На састанку је усвојен Правилник о раду Организационог одбора за Светско првенство за сениоре.

"Организациони одбор има пред собом озбиљан задатак организовања историјског спортског догађаја који ће се одржати у нашој земљи од 10. до 18. септембра. У Одбору се налазе озбиљни људи са дугогодишњим искуством у припремама и спровођењу овако великих спортских такмичења. Желео бих да се захвалим Министарству омладине и спорта Владе Србије на великој и изузетно значајној подршци, граду Београду и Влади Републике Србије" - изјавио је Жељко Трајковић, председник Рвачког савеза Србије.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи