Читај ми!

КСС: Кари, хвала

Селектор мушке сениорске репрезентације Србије Светислав Кари Пешић ће по истеку важећег уговора, крајем септембра, престати да обавља ту функцију.

Прослављени тренер Светислав Пешић  је освојио медаље на свим великим такмичењима, Олимпијским играма, светским и европским првенствима, а након три године у свом другом мандату на клупи националног тима донео је одлуку да се повуче са селекторске позиције.

У последње три сезоне, Пешић је са репрезентацијом Србије освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу и сребро на Светском првенству у Манили, уз пласман у осмину финала на Евробаскету 2022.

Претходно, Светислав Пешић је са репрезентацијом СР Југославије освајао златне медаље на Европском шампионату 2001. у Истанбулу и Светском првенству 2002. у Индијанаполису.

Кошаркашки савез Србије захвалио се Светиславу Пешићу и жели му пуно среће и радости у годинама пред њим.

"Наслеђе Светислава Пешића у српској, југословенској и светској кошарци, огледа се и кроз успехе стручњака на клупском плану, као и успехе са репрезентацијом Немачке, односно млађим селекцијама СФР Југославије, са којом је освајао златне медаље у категоријама до 19 година - Светско првенство, Бормио 1987, до 18 година Евробаскет, Аустрија 1986. и до 16 година Евробаскет, Бугарска 1985", наводи се у саопштењу КСС-а.

КСС је изразио захвалност и доскорашњем директору репрезентације Србије Драгану Тарлаћу, који је после три године уз српски национални тим наставио каријеру спортског функционера у Немачкој.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару