Сферопулос: Знамо где су слабости и предности Басконије, морамо да будемо спремни

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да зна где су слабости и предности Басконије и додао да ће "црвено-бели" играти боље како сезона буде одмицала.

Црвена звезда ће у среду од 20 часова у Београдској арени дочекати Басконију у другом колу Евролиге.

"Прва утакмица Евролиге у Београду, надамо се да ће навијачи доћи у великом броју да нас бодре до победе. Морамо да пратимо план, да будемо спремни да се добро бранимо, да имамо различите нападе. Они су тим који има снажне играче у рекету", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

"Црвено-бели" су прошле недеље у гостима савладали Париз резултатом 80:77 у првом колу Евролиге. Басконија је у првом колу Евролиге на свом терену победила Партизан 88:82.

"Наравно да све гледамо и скаутирамо. Гледали смо све утакмице Басконије, не само против Партизана, већ и лигашке утакмице које су играли. Знамо где су им слабости и предности и спремићемо се на основу тога", истакао је тренер Звезде.

Сферопулос је истакао да се од екипе може очекивати боља игра како сезона буде одмицала.

"Ово је прва утакмица сезоне овде у Евролиги и морамо да будемо спремни. Рекао сам већ да можемо да играмо боље, да не играмо добро, али најважније је да почнемо да побеђујемо, чак и кад не играте најбоље, морате да побеђујете утакмице. Што више тренирамо, играћемо боље и бићемо спремнији", додао је тренер Звезде.

Сферопулос се осврнуо и на одлазак Небојше Човића са места председника Звезде. Човић је прошле недеље изабран за новог председника Кошаркашког савеза Србије.

"Господин Човић је био веома успешан, сви то знају, кад је дошао у клуб направио је реорганизацију, захваљујемо му на свему. За мене је било задовољство да радим са њим. Желим му много среће у Савезу, што је такође веома битна позиција. Са друге стране, имамо Жељка Дрчелића, који је био са нама у Француској, подржава нас. Морамо да се фокусирамо на кошарку и сигуран сам да ће клуб наставити у добром смеру", закључио је Сферопулос.

уторак, 08. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи