Читај ми!

Лучић "подвукао" победу Бајерна над Реалом, Макаби се провукао против Асвела

Кошаркаши Бајерна славили су у Минхену над Реал Мадридом са 97:89 у првом колу Евролиге. Макаби Тел Авив је у Београду био бољи од Асвела са 89:80.

Прво коло Евролиге донело нам је и прве изненађења. После славља Жалгириса код куће против Барселоне, Бајерн је такође искористио предност домаћег терена да савлада Реал Мадрид.

Утакмицу су обележиле огромне осцилације оба тима. Тим Гордона Херберта је испустио предност од 49:38 у другој деоници и свео се на тек плус један на полувремену - 52:51. Учинило се после треће деонице, добијене 22:12, да Реал "ломи" меч и враћа се кући тријумфално. Међутим, уследио је још јачи одговор домаћих у завршници. Бајерн је добио последњу деоницу са чак 33:16.

Капитен тима Владимир Лучић био је хладнокрван у пенал завршници, нанизавши седам од својих девет поена у завршних 10 секунди, искључиво са линије за слободна бацања.

Шабаз Нејпир је био прво лице меча са 25 поена за Бајерн уз шут 8/12. Још једно ново име је пружило врхунску партију - Јонахес Фојтман је остварио дабл-дабл са 19 поена и 10 скокова.

Факундо Кампацо је предводио Реал Мадрид са 19 поена и девет асистенција, Џанан Муса га је пратио са поеном мање, а Еди Таварес је стао на 12 поена и девет скокова.

Реалов следећи ривал је Партизан у Мадриду. Бајерн у другом колу иде у госте код Панатинаикоса у Атини.

Серија од 12 поена спасила Макаби

Макаби Тел Авив је у утакмици у хали "Пионир" у Београду савладао Асвел после велике муке током читавог дуела. Сломили су ривала серијом од 12 у завршних четири минута. До тада, француски састав је био тим са већим бројем минута у резултатском плусу.

Тамир Блат је имао дабл-дабл учинак за Макави са 21 поеном и 12 асистенција. Џордан Лојд и Џејден Хорд су убацили по 15 поена. Жофри Ловерњ је био први стрелац Асвела са 17 поена.

У следећем колу, макаби гостује код Монака, а Асвел дочекује Виртус.

Распоред и резултати првог кола Евролиге:

Четвртак:
Алба – Панатинаикос 77:87
Монако – Олимпија Милано 93:80
Жалгирис – Барселона 74:67
Басконија – Партизан 88:82
Бајерн Минхен – Реал Мадрид 97:89
Макаби – Асвел 89:82

Петак:
Фенербахче – Олимпијакос 19.30
Париз – Црвена звезда 21.00
Виртус Болоња – Ефес 21.00

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи