Звезда од минус 19 до победе у Задру

Кошаркаши Црвене звезде победили су Задар 84:77 у мечу шестог кола АБА лиге.

Задрани су намучили "вечите". После велике борбе са Партизаном у прошлом колу, натерали су и играче Црвене звезде да дају свој максимум.

Домаћини у хали "Крешимир Ћосић" одиграли су сигурно најбољу деоницу у досадашњем току сезоне, ношени гласном подршком са трибина. На два минута и 38 секунди до краја прве деонице водили су са чак 30:11, поновивши максималну предност на почетку друге донице (33:14).

Објективно квалитетнији састав Звезде увидео је да је "враг однео шалу" и да је потребно под хитно спустити ривала на заостатак који је могуће престићи у другом полувремену. Дрга деоница је отишла у руке гостима 27:13. Махом су се ослањали на кошеве са пенала, али је најважније да је одбрана била много чвршћа.

Приласком на 44:41, што је био резултат после 20 минута игре, Звезда је увела меч у свој темпо, преневши притисак на Задране, на којима је био тежак задатак да одбију налет браниоца титуле.

Уследио је егал период дуела у ком је Звезда успела да преокрене ситуацију и стекне вођство. Задрани су успевали да парирају црвено-белима, али су ипак пали у завршници.

Коди Милер-Мекинтајер и Огњен Добрић били су најефикаснији код победничког састава са по 16 поена. У недостатку повређеног Џоела Боломбоја, Урош Плавшић је одиграо најбољи меч од доласка у Звезду са 13 поена и четири скока. Никола Калинић је стао на 10 поена.

Марко Рамљак је завршио са дабл-дабл учинком од 19 поена и 11 скокова. Амар Гегић га је пратио са 18 поена.

Звезду чека "дупло коло" Евролиге, прво у Каунасу против Жалгириса, па код куће са прваком Панатинаикосом. Задар гостује Сплиту у дербију Далмације у седмом колу АБА лиге.

Резултати шестог кола АБА лиге:

Субота
Партизан - Крка 96:63
Задар - Црвена звезда 77:84
Цибона - Дубаи 74:102

Недеља
Мега - Игокеа 12.00
Борац - Сплит 16.00
Цедевита Олимпија - Будућност 18.00
Спартак - Морнар 20.00

Понедељак
Студентски центар - ФМП 18.00

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи