Партизан "преживео" борбени Задар, деби Ајзеје Мајка

Кошаркаши Партизана победили су Задар са 75:71 у хали "Крешимир Ћосић" у мечу петог кола АБА лиге.

Меч у хали "Крешимир Ћосић" прошао је тако што би црно-бели креирали осетнију предност, а Задрани ношени публиком су у налетима исту смањивали, па чак и долазили до вођства.

Партизан је до прве двоцифрене предности у дуелу стигао средином другог периода, штоје Задар брзо успео да преполови. Врхунски потези Балше Копривице под кошем Задра су допринели повратку београдског састава на безбедну дистанцу. Предност Партизана на полувремену била је 42:31.

Следи врло лоше отварање другог полувремена по госте. Мотивисани Задар је начинио серију 15:3 за долазак до првог вођства на утакмици 47:46. Екипа Жељка Обрадовића је сведена на 12 поена у трећој деоници, окончаној 58:54 за Задар.

Много боља агресивност и енергија је Партизану донела поновни долазак до вођства на старту четвртог периода. Куцање Копривице и тројка Бонге су поставили 59:58 за госте. На њих се надовезао Карлик Џонс тешким полагањем.

Ни тада није дошло до момента у ком црно-бели успевају да преломе утакмицу, јер је Задар успевао да остане у мечу. На два минута до краја Мазалин промашује зицер за потенцијалну предност Задра од једног поена, што се додатно кажњава тројком Карлика Џонса на другој страни. Тако се Партизан уз мало среће и вештине вратио на плус четири - 73:69.

На девет секунди до краја Тајрик Џонс фаулира Ловра Мазалина при резултати 73:71 и шаље играча домаћих на линију слободних бацања. Мазалин промашује оба бацања и чини се брз фаул на Балши Копривици чим је ухватио лопту.

После тајм-аута Обрадовића, Партизан лако решава пресинг ривала у акцији без дриблинга окончаној закуцавањем Тајрика Џонса.

Далеко најрапсоложенији на обе стране био је врсни стрелац Задра Владимир Михаиловић са 29 поена. Најближи му је био бивши играч Партизана Амар Гегић са 14 поена.

Исак Бонга са 16 поена је предводио Партизан. Карлик Џонс је стао на 14 поена, од чега је половину убацио у последњем периоду. Одлично издање Балше Копривице са 11 поена и седам скокова, а крилни центар Ајзеја Мајк је на дебију уписао једну тројку за три минута на паркету. Обрадовић је у овом мечу одмарао Ифеа Лундберга и Брендона Дејвиса.

Партизан одржава непобедив низ. Задру је ово четврти пораз, оставши само на тријумфу у првом колу против Цибоне.

У наредном колу Задар дочекује Црвену звезду, а Партизан Крку.

АБА лига, пето коло:

Петак:
Игокеа - Цедевита Олимпија 91:78
ФМП - Цибона 89:84

Субота:
Морнар - Борац 90:98 (87:87)
Сплит - Мега 90:80

Недеља:
Дубаи - Спартак 80:79
Задар - Партизан 71:75
Крка - Дерби 97:91

Понедељак:
Будућност - Црвена звезда 19.00

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи