Читај ми!

Нови тежак изазов пред Звездом - непобеђена Будућност дочекује црвено-беле

Кошаркаши Црвене звезде у петом колу АБА лиге гостују код подгоричке Будућности од 19 часова.

Нови тежак изазов пред Звездом - непобеђена Будућност дочекује црвено-беле Нови тежак изазов пред Звездом - непобеђена Будућност дочекује црвено-беле

Науштрб одличном почетку у Евролиги, Црвена звезда је врло несигурна на регионалном пољу, бар у прва четири кола. Гостовање у Подгорици представља најозбиљнији изазов за Јаниса Сферопулоса и његове играче у досадашњем току АБА лиге.

Звезда је оба пораза у АБА лиги доживела управо на гостовањима, прво на отварању у Дубаију, па затим и у Сплиту. Егал 2-2 је поставила захваљујући убедљивим слављима над Морнаром и Игокеом код куће.

Дупло коло Евролиге прилично је изморило црвено-беле пред сусрет са једном од три непоражена састава регионалног такмичења. Два дана одмора и припреме су између пораза од Барселоне и сусрета у "Морачи". Велика борба и тесан пораз у продужетку сигурно су исцрпели целу екипу, која ипак није успела да одржи перфектан старт и прво место на табели Евролиге. Оно што може да утеши јесте демонтирање Фенербахчеа и барабар сучељавање са Каталонцима, самим тим доказивање самом себи да можеш да се носиш са фајнал-фор кандидатима и на страни и код куће. Фалило је мало среће и концентрације за четврти тријумф у низу.

"Другопозивци" Јаго дос Сантос и Мајк Даум су сјајним партијама, великом минутажом и потрошњом помало пореметили ротацију Јаниса Сферопулоса. Грк ће уместо стандардне поделе карата морати сад да се узда у већу минутажу Милоша Теодосића, а на руку му иду и врло лоше партије бекова Немање Недовића и Ајзее Кенана. Ови стрелци нису бриљирали против Барселоне и сигурно су мотивисани да поврате самопоуздање и поверење навијача добром игром против респектабилног ривала. Очекује се и који минут на паркету критикованог Уроша Плавшића, као и боље издање бившег члана Будућности Луке Митровића. 

Будућност се налази у одличној форми са четири победе у низу у АБА лиги и Еврокупу, од чега су три заредом остварене на гостовањима - Игокеа, Тренто и Задар. Затим су били убедљиви над пољским Трефл Сопотом на свом терену, поправивши свој скор у Еврокупу на 2-2. Играчи Андреја Жакеља искористили су повољан распоред да се поставе међу три непоражена састава у лиги уз Партизан и Мегу, отворивши сезону слављима над Морнаром и Сплитом. Звезда је далеко најозбиљнији ривал у досадашњем току сезоне по Подгоричане.

"Играмо против тима који је до сада непоражен у АБА лиги. Та чињеница показује њихов квалитет уз добру кошарку коју играју. Ми зато морамо да будемо потпуно спремни да одговоримо на њихову енергију и да одиграмо врло паметну утакмицу" рекао је тренер Звезде Јанис Сферопулос о ривалу.

Рамон Сулејмон се наметнуо као прво стрелац екипе. Добро познато лице на плеју Јоги Ферел воли дербије, Кенан Камењаш је "тврд орах" за сваког ривала под кошем, а међу последњим појачањима у тиму је и бивши центар Звезде Ален Омић. Не треба да се заборави и стална претња у шуту са дистанце Флечер Меги.

Претходни дуел у престоници Црне Горе припао је Будићности 84:62, искористивши лош дан, премор и "луфт" једног пораза Црвене звезде. Тиме су прекинули негативни низ од три године без славља над београдским клубом код куће или на страни.

Пето коло АБА лиге:

Петак
Игокеа - Цедевита Олимпија 91:78
ФМП - Цибона 89:84

Субота
Морнар - Борац 90:98 (87:87)
Сплит - Мега 90:80

Недеља
Дубаи - Спартак 80:79
Задар - Партизан 19.00
Крка - Дерби 21.00

Понедељак
Будућност - Црвена звезда 19.00

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи