Читај ми!

Нови пораз Звезде у АБА лиги, Сплит обрадовао Кукоча

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Сплиту са 85:78 у мечу трећег кола АБА лиге. Ово је други пораз првака регионалне кошарке у прва три кола.

Велики тријумф Сплита, први у сезони и то баш против браниоца титуле.

Домаћини су од самог почетка изашли мотивисани да угрозе браниоца титуле, што им је пошло за руком. Јордано, Љубичић и Капуста су носили Сплит у првој деоници, коју су добили са 18:16. Наставила се одлична игра "жутих", а кош Шкаре у трећем минуту друге деонице поставио је највећих 26:19. Звезда одговара серијом 8:2 за прелазак у вођство. Добрић и Кенан су тројкама примакли госте из Београда, а Боломбој их је пренео у плус. Црвено-бели су успели да на велику паузу оду са предношћу 39:37.

Спремна да стекне осетнију предност, Звезда је подигла ниво игре, у чему се нарочито истакао Јаго дос Сантос, потпомогнут Добрићем и Недовићем. Сплићани се ипак нису предали. Низом од шест поена са краја треће и почетка четврте деонице вратила је предност домаћинима 64:61, што је увело дуел у неизвесну завршницу.

На два минута до краја, Тишма и Јордано погађају отворене тројке за Сплит - 77:71. Затим, плејмејкер Сплита Капуста са пенала поставља 78:71 на семафору, али Недовић тројком на 54 секунде до краја смањује на минус четири. Сплит је успео да узврати преко опет прецизног Капусте на линији пенала и кроз закуцавање Шкаре у контранападу.

Шенон Шортер и Давид Шкара били су најефикаснији са 17, односно 16 поена, док су Јордано и  Крешимир Љубичић убацили по 14.

Црвена звезда је уписала други пораз у три кола, поново се са гостовања враћају са бодом. Сплит је дошао до првог славља у сезони и уједно првог против Звезде после 12 година.

Утакмици је присуствовао и легендарни бивши кошаркаш Тони Кукоч.

АБА лига, треће коло:

Субота:
Дубаи - Мега 80:83
Морнар - Цедевита Олимпија 82:92
Игокеа - Будућност 71:76
Крка - Спартак 87:89

Недеља:
ФМП - Борац 74:67
Сплит - Црвена звезда 85:78
Партизан - Цибона 113:78

Понедељак:
Студентски центар - Задар 19.00

 

недеља, 06. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи