Слаб финиш коштао Суботичане у Подгорици - Спартак поразом дебитовао у АБА лиги

Кошаркаши Спартака из Суботице изгубили су у Подгорици од екипе Студентског центра резултатом 84:76 у последњој утакмици првог кола регионалне АБА лиге.

Слаб финиш коштао Суботичане у Подгорици - Спартак поразом дебитовао у АБА лиги Слаб финиш коштао Суботичане у Подгорици - Спартак поразом дебитовао у АБА лиги

Актуелни шампиона АБА 2 лиге дебитовао је у првом рангу регионалног такмичења поразом од Студентског центра у "Морачи". Показали су гости да нису залутали у АБА лигу и да имају тим са карактером. У више наврата су се враћали из мртвих, али су их на крају скупо коштале грешке и промашаји.

Спартак је добро ушао у меч и прву четвртину решио у своју корист резултатом 24:20, али је у другом периоду дозволио противнику да убаци чак 34 поена, па су "студенти" пред сам финиш првог полувремена први пут стекли двоцифрену предност - 54:43.

Девон Денијелс је у последњем нападу Суботичана пред одлазак на велики одмор погодио тежак шут за три поена и смањио заостатак на 54:46, што је и остало на семафору после 20 минута кошарке.

Чим је почело друго полувреме, гости су експресно пришли на минус три (56:53), али је екипа Петра Мијовића одговорила серијом 11:0 и поново себи приушти значајних 14 поена предности - 67:53.

Ипак, успео је Спартак нешто агилнијом и агресивнијом одбраном након тајм-аута Владимира Јовановића да успори нападачку продукцију Студентског центра, који готово три минута није успевао да пронађе пут до коша, што су гости искористили да нанижу седам поена и пред улазак у четврти квартал преполове разлику - 67:60.

Последњу деоницу црногорски тим је отворио тројком расположеног Ерика Нила за ново двоцифрено вођство - 70:60. Ни то није било довољно да се сломи упорни Спартак. По ко зна који пут истопили су Суботичани незанемарљив заостатак, а након продора Денијелса коначно и изједначили на 76:76 два минута пре последњег звука сирене.

Испоставило се да су само одложили неизбежно јер су им то били и последњи поени на утакмици, док су их "студенти" нанизали осам, што им је омогућила јефтино изгубљена лопта Немање Гордића, а онда и промашај Данила Николића са полудистанце након којег се епилог већ назирао.

Чак шест играча Студентског центра завршило је утакмицу са двоцифреним учинком. Нил је убацио 18 поена, Богавац један мање, Дробњак 13, а Хаџибеговић, Вучељић и Зоран Николић по десет поена.

Међу кошаркашима Спартака доминирао је Денијелс са 23 постигнута поена. Тејић је бројао до 11, а на 10 се зауставио Болтон.

Спартак ће у недељу у другом колу АБА лиге дочекати Партизан у Дудовој шуми, док Студентски центар у уторак гостује Цибони у Загребу.

АБА лига, прво коло:

Петак:
Цибона - Задар 69:87

Субота:
Сплит - Игокеа 79:74
Морнар Бар - Будућност 51:98

Недеља:
Дубаи - Црвена звезда 86:84
Крка - Мега 70:80
ФМП - Цедевита Олимпија 75:62

Среда:
Партизан - Борац 96:66

Четвртак:
Студентски центар - Спартак Суботица 84:76

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи