Читај ми!

Борац "положио оружје" пред Партизаном, Бонга добио овације

Кошаркаши Партизана отворили су нову сезону АБА лиге победом над Борцем из Чачка 96:66 у "Београдској арени".

Потпуно нови тим Партизана лепо се приказао на првој званичној утакмици у сезони 2024/25 и пред својим навијачима, оправдавши улогу фаворита.

Гости из Чачка ушли су спремно у дуел, високог интензитета у одбрани и нападу. Атлетски добра, али нешто слабија старта петорка Партизана са Нтиликином, Вошингтоном, Накићем, Тајриком Џоунсом и Дејвисом теже је проналазила решења у нападу, док је на другој страни ветеран и бивши играч црно-белих Ђорђе Гагић од почетка био врло расположен. Он далеко најбљоље од свих саиграча познаје амбијент пуне "Арене".

Обрадовић је одлучио да задржи само Дејвиса, а убацио је Карлика Џоунса, Лундберга, Брауна и Покушевског. Партизан одмах проналази отворене шутеве за три кроз препознатљив и Обрадовићу омиљени начин дељењем асистенција из рекета ка споља. Тројке су нанизали Џоунс, Браун и Лундберг из "спот-ап" шутева. Чачанима је стао напад и разлика је одмах кренула да расте у корист домаћина.

Вођство је расло до двоцифрених 30:20 средином друге деонице, кад Борац са пет брзих поена приморава Жељка Обрадовића да тражи тајм-аут. Реакција играча је била онаква какву је и тражио. Бонга је по уласку у игру доринео енергијом и тројком, а Стерлинг Браун је нанизао пет поена у налету самопоуздања. Резултат на полувремену био је 46:36 за црно-беле.

Није дошло до потцењивања ривала и опуштања у игри Партизана после велике паузе. Напротив, дистанца је наставила да расте. Исак Бонга је приказао своју разноврсност кроз сигурне поготка из отворених позиција са дистанце, асистенције, скокове и одбрану. Немачки репрезентативац је по изласку из игре добио и овације навијача. Крајем треће деонице Партизан је стигао до максималних 71:40.

Петорица играча Партизана завршили су меч као двоцифрени, Карлик Џоунс је био најефикаснији са 14 поена. Двејн Вошингтон је убацио 13, а Алексеј Покушевски, Стерлинг Браун и Исак Бонга по 11 поена.

Ђорђе Гагић је предводио Борац са 13 поена, Паулиус Валинскас га је пратио са поеном мање.

Утакмици је присуствовао и бивши играч и тренер Партизана Игор Дуљај.

Партизан већ за четири дана гостује суботичком Спартаку у "Дудовој шуми", док дочекује Крку.

АБА лига, прво коло:

Петак:
Цибона - Задар 69:87

Субота:
Сплит - Игокеа 79:74
Морнар Бар - Будућност 51:98

Недеља:
Дубаи - Црвена звезда 86:84
Крка - Мега 70:80
ФМП - Цедевита Олимпија 75:62

Среда:
Партизан - Борац 96:66

Четвртак:
Студентски центар - Спартак Суботица 19.00

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи