ФМП упропастио Митровићев деби на клупи Цедевита Олимпије, утакмица у сенци тешког пада Жиге Данеуа

Кошаркаши ФМП-а победили су у Железнику Цедевита Олимпију резултатом 75:62 у првом колу регионалне АБА лиге.

ФМП упропастио Митровићев деби на клупи Цедевита Олимпије, утакмица у сенци тешког пада Жиге Данеуа ФМП упропастио Митровићев деби на клупи Цедевита Олимпије, утакмица у сенци тешког пада Жиге Данеуа

Екипа ФМП-а нову сезону АБА лиге започела је изузетном партијом и изненађујућом победом над Цедевита Олимпијом, којом је Звездану Митровићу приредила кошмаран деби на клупи тима из Љубљане.

Након изједначене прве четвртине (21:20), гости су до полувремена стекли седам поена предности (33:40), али је ФМП одиграо атомски трећи период, који је решио у своју корист резултатом 26:8.

Није се разиграни тим Саше Никитовића задовољио са залихом од 11 поена пред улазак у последњих 10 минута игре, па је четврти период отворио серијом 9:0 и први пут умакао на великих плус 20 - 68:48.

Угасила се већ тада и последња нада затечених гостију, који су до краја дуела успели само да упристоје пораз.

Као да то није довољно велик проблем за "змајеве", 23 секунде пре последњег звука сирене, када је питање победника већ одавно било решено, млади Жига Данеу је доживео стравичан пад на главу, после којег је на носилима изнет са паркета, уз потпуни мук у дворани.

Дуго су чланови оба тима, судије и малобројни гледаоци на трибинама у Железнику са великом бригом у очима посматрали како медицински тим пружа помоћ кошаркашу Цедевита Олимпије, уз подршку и наду да ће унук некадашњег репрезентативца Југославије проћи без тежих последица.

Најефикаснији у победничком тиму био је Данило Тасић са 23 постигнута поена, док је 18 убацио Стојановић. Госте је предводио Девин Робинсон са 18 поена, а двоцифрен је био још само Јака Блажић са округло 10.

ФМП ће у наредном колу бити гост Меге, док ће Цедевита Олимпија у престоници Словеније дочекати екипу Дубаија.

Раније данас, Црвена звезда је изгубила на гостовању у Дубаију, док је Мега победила Крку у Новом Месту. У среду Партизан дочекује чачански Борац, а Спартак из Суботице ће деби у АБА лиги имати у четвртак против Студентског центра у Подгорици.

АБА лига, прво коло:

Петак:
Цибона - Задар 69:87

Субота:
Сплит - Игокеа 79:74
Морнар Бар - Будућност 51:98

Недеља:
Дубаи - Црвена звезда 86:84
Крка - Мега 70:80
ФМП - Цедевита Олимпија 75:62

Среда:
Партизан - Борац 19.00

Четвртак:
Студентски центар - Спартак Суботица 19.00

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи