Читај ми!

Председник ОКС Божидар Маљковић биће у петак примљен у Академију француске кошарке

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић биће 18. октобра свечано примљен у Академију француске кошарке у Паризу, саопштено је из ОКС.

"Ова изузетна част долази након што је Маљковић већ одликован у Кући славних шпанске кошарке, а сада ће заједно са легендарним Тонијем Паркером бити примљен у `Hall of Fame` француске кошарке", наводе из ОКС.

Академија француске кошарке има за циљ да слави све оне који су оставили неизбрисив траг у историји француске кошарке.

"Маљковић је изабран за Академика француске кошарке од стране Почасног комитета, чиме је још једном потврђен његов изузетни допринос развоју кошарке, не само у Француској, већ и широм Европе и света", додаје се у саопштењу.

ОКС подсећа да је Маљковић један од најтрофејнијих европских тренера свих времена, а четири пута је био шампион Европе.

"Његова каријера у француској кошарци обележена је посебним постигнућем - освајање титуле шампиона Европе 1993. године са екипом Лиможа, што је била прва таква титула у историји француског спорта.“

“Овај успех није само означио прекретницу за Лимож, већ и за француску кошарку у целини. Током своје тренерске каријере у Француској, Маљковић је освојио два наслова шампиона Француске лиге (92/93 и 93/94) и два трофеја у Купу Француске (93/94 и 94/95). Његова способност да извуче максимум из својих играча донела му је и два пута титулу тренера године у Француској (92/93 и 93/94)", закључује се у саопштењу ОКС.

понедељак, 14. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи