Читај ми!

Сферопулос: Направили смо добар тим, можемо да се боримо за плеј-оф Евролиге

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да је клуб направио добар тим који ће моћи да се бори за плеј-оф Евролиге.

Сферопулос је то рекао на медија дану Евролиге који је клуб одржао и истакао да је стратегија да тим буде више атлетски, а други параметар, да за сваку позицију има по три играча, како би се покриле потенцијалне повреде које се појављују током сезоне. 

"Трећи параметар је да имамо искусне играче, уз играче из прошле године, који су имали велику улогу, махом уз домаће играче, и уз новајлије које смо додали на ову базу, верујемо да смо направили ростер довољан да се бори на сва три такмичења која смо освојили, али и у Евролиги да може да се такмичи и да се бори за плеј-оф", изјавио је Сферопулос.

Грчки тренер је рекао да овогодишњи тим Звезде има веће искуство у Евролиги у односу на прошлогодишњи.

"Мислим да је највећа разлика у односу на прошлу годину атлетицизам, а друго је искуство. Играче које смо довели, атлете су и имају искуство у Евролиги, такмичили су се ту неколико година, играли су плеј-оф, неки су играли фајнал фор, неки су освајали Евролигу", поручио је тренер Звезде.

Сферопулос је констатовао да има добар ростер, као и да је сада потребно да се направи добра атмосфера између играча како би могли да функционишу заједно.

"Имамо 16 играча, имамо и Андреја Костића, који је млад, много га волим. Имам више од три играча. За мене ростер је веома добар, пре свега ја сам их изабрао, сада је ствар да морам да нађем хемију и улоге, да сви функционишу заједно, да новајлије и они који су били овде прошле године, направе јаку групу да се боре увек да победе, без обзира против кога играју", додао је Сферопулос.

Звездин тренер је рекао да је Филип Петрушев неко кога би волео да види у тиму, али да је он још увек кошаркаш Олимпијакоса.

"Петрушев је играч Олимпијакоса, није у нашим рукама шта ћемо да радимо. Наравно да бих волео да га имам, Србин је, игра за репрезентацију, игра сјајно, ко га не би желео. Али он је играч Олимпијакоса, морамо да поштујемо то. На њима је одлука", закључио је Сферопулос.

Звезда ће прву евролигашку утакмицу ове сезоне одиграти на гостовању против Париза.

среда, 04. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару