Кабокло каријеру наставља у Хапоелу, Партизану 600.000 евра

Доскорашњи центар Партизана Бруно Кабокло каријеру ће наставити у Хапоелу из Тел Авива.

Од раније је познато да Жељко Обрадовић више не рачуна на Бруна Кабокла, пошто Бразилац није започео припреме са новим Партизановим тимом, а сада је и званично потврђено да напушта црно-беле након само једне сезоне проведене у Београду.

"Данас је још једном доказано како Партизан утиче на каријере играча из целог света који после нас неретко потписују уносније уговоре. Хапоел ће на име обештећења за Бруна Кабокла платити 600.000 евра што је добар посао за нас и доноси нам сигурност и стабилнији буџет у сезони", написао је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић на Иксу.

Тако је окончана вишемесечна сага која је почела када је Кабокло без дозволе клуба напустио Београд пред финале Супер лиге Србије са Црвеном звездом, након чега црно-бели нису желели да га задрже у тиму, али ни да га пусте да пређе у други клуб без обештећења.

Хапоел ће наредне сезоне играти Еврокуп и озбиљно се појачао током лета. Израелци су довели Џонатана Мотлија и Патрика Беверлија, а Кабокло ће само ојачали већ итекако јак састав. Због рата у Израелу, Хапоел ће домаћин бити у Бугарској.

Бруно Кабокло је у Партизан стигао у новембру прошле године. За црно-беле је одиграо 27 утакмица у Евролиги и просечно бележио 9,4 поена и четири скока по мечу.

петак, 30. август 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару