Читај ми!

Председник ЦСКА о Аврамовићу: Да је више играо против САД, био би у НБА

Председник КК ЦСКА Андреј Ватутин истакао је да је у редовима "Армејаца" постојала бојазан о могућем одласку новог појачања Алексе Аврамовића у НБА лигу после Олимпијских игара.

Алекса Аврамовић је бриљирао на Олимпијским играма у Паризу, добивши признање за најбољег дефанзивца турнира. 

Доскорашњи бек Партизана је пре Игара прешао у ЦСКА, али је партијама за Србију, нарочито против САД, привукао пажњу НБА франшиза.

Први човек "Армејаца Андреј Ватутин је признао да му није било свеједно кад су се појавиле гласине о интересовању екипа "преко баре".

"Кад постоји чак и теоријска могућност, не може се без страха. Ко зна, да је Алекса имао више минута на терену у последњој четвртини меча са САД, Аврамовићев потпис би сада био на уговору у иностранству. Наравно, имали смо списак кандидата да заменимо Алексу, али интерно, током читавог периода уласка НБА тимова у причу, веровали смо у најбољи исход за нас. Сигуран сам да ни сам играч неће зажалити због свог избора", рекао је Ватутин у интервјуу за клупски сајт.

Велики допринос за Аврамовићев потпис дали су српски играчи, бивши чланови ЦСКА.

"Захвалан сам 'нашим' Србима на ласкавим коментарима о нашем клубу, посебно Николи Милутинову, који је доста комуницирао са Аврамовићем током предолимпијских припрема. Што се тиче преговора, у једном тренутку нас је Алексин агент Мишко Ражнатовић обавестио о могућности преласка играча из Партизана. Уређивање свих детаља било је прилично лако. Једина мана је била НБА опција на којој је агент инсистирао, али смо одлучили да пристанемо на овај услов, зато што бисмо зарадили преласком у Америку и, самим тим, могли да нађемо скупљег играча заузврат. Иако, наравно, нисам желео да мењам таленат за финансије", навео је Ватутин.

Друге опције су били Огњен Јарамаз и Кејлеб Хоумсли.

"Не бих волео да радим бесплатно оглашавање за неког од играча и коментаришем гласине. Као што знате, свака вест о интересовању ЦСКА повећава цену трансфера кошаркаша. Када би за ово било могуће наплатити камату, то би био добар додатак буџету. Потписали смо, у оквиру наших могућности, управо оне играче које смо желели и, што је најважније, у које верујемо. Сада је најважније да се створи тим уједињен заједничким циљевима, јединствен, а потписивање Аврамовића, уз сво поштовање према његовом таленту, део je слагалице који би требало да помогне у стварању укупне слике тима. Нема потребе за супер очекивањима и ентузијазмом, сав посао тек почиње", истакао је Ватутин.

уторак, 27. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару