Читај ми!

"Облак сумње" над "дрим-тимом", генерални менаџер Клиперса: Ленард је бесправно склоњен

Генерални менаџер Лос Анђелес клиперса Лоренс Гренк пожалио се да је прва звезда тог тима Кавај Ленард без икакве основе прецртан за Олимпијске игре.

Један он најбољих играча НБА лиге у претходној деценији, увек упитан због склоности ка повредама, Кавај Ленард је требало да буде део званичног састава "дрим тима" у Паризу. Међутим, дошло је до велике промене и замењен је беком првака Бостон селтикса Дериком Вајтом.

Некада велики играч и члан Куће славних Грент Хил, сад ана функцији генералног директора тела за старање о репрезентацији САД, рекао је прошле недеље да је одлука његове организације да промени курс са Ленардом у консултацији са Клиперсима и самим играчем. Ленард тих дана није учествовао на тренинзима у кампу у Лас Вегасу.  На конференцији за новинаре прошле среде, Хил је навео да је он био тај који је одлучио да Ленард не настави учешће са тимом САД. 

На то је реаговао генерални менаџер Лоренс Френк, који је приликом разговора са медијима деловао врло љутито и преварено.

"Био је то потез одговорног тела за репрезентацију и био сам, искрено, веома разочаран одлуком. Кавај је желео да игра. Желели смо да игра. Био сам тамо на прва два тренинга, изгледао је јако добро…Био је пуноправни учесник у свему што су радили. Нисам био тамо на трећем тренингу, где је на крају то била тачка у којој су одлучили да крену у другом правцу. Рекао сам им да заиста желим да су му дали више времена", каже Френк.

Френк: Знам колико се Ленард жртвује

Френк је рекао да, пошто је Ленард у Клиперсима последњих пет година, они знају како се брине о свом телу. Клиперси су сматрали да је довољно здрав да игра на Олимпијским играма.

"Дакле, изгледао ми је добро. Знам све жртве које је поднео да би се посветио Олимпијским играма, тако да је то било веома разочаравајуће. С обзиром на то, из перспективе САД разумем да морају да гледају на оно што сматрају да је у најбољем интересу тима упркос ономе што ја мислим. Они се такође старају о неким другим играчима који су имали повреде, тако да разумем да морају да ураде оно што је најбоље", каже Френк и додаје:

"Били смо заиста разочарани због Каваја и ово је нешто што смо заиста желели за њега. Али с обзиром на то, сада мислим да морамо да наставимо даље".

Чињеница је да је Ленардово здравље увек огроман проблем.

"Да, мислим да он не би био тамо и не бисмо га ставили тамо да нисмо сигурни да ће моћи да прође кроз цело олимпијско искуство. Сада то схватам из перспективе САД. Нико нема кристалну куглу, али ја сам намерно изашао да га гледам како игра и био сам заиста охрабрен оним што сам видео оба дана, а посебно зато што имам корист да видим како је изгледао у претходној ствари. Дакле, могу да видим цео напредак. Како год било, они су то видели другачије. Дакле, то је, што је", закључио је Френк.

САД је са Србијом, Јужним Суданом и Порториком у групи, а на турниру у Абу Дабију је играла против Аустралије и следи дуел са "орловима".

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару