Читај ми!

Окончан Партизанов низ лоших резултата, Лалатовићева Младост поражена у Лучанима

Фудбалери Партизана савладали су екипу Младости у Лучанима резулатом 3:1 у оквиру 10. кола Суперлиге Србије.

Окончан Партизанов низ лоших резултата, Лалатовићева Младост поражена у Лучанима Окончан Партизанов низ лоших резултата, Лалатовићева Младост поражена у Лучанима

Партизан је после два ремија и два пораза уписао победу у Суперлиги. Црно-беле је предводио помоћник доскорашњег тренера Александра Станојевића, Бранко Вукашиновић.

Дуел у Лучанима био је отворен од почетка, тимови су спорадично нападали, а прву шансу имао је домаћи тим у седмом минуту, али је Никола Ћирковић лоше реаговао, односно Нихад Мујакић избацио лопту с гол линије. 

Партизан је у наставку заиграо ангажованије и конкретније у офанзиви што се одразило и на резултат. После центаршута Николе Антића из десног угла у 12. минуту, Михајло Илић је искористио неспоразум у одбрани домаће екипе и с пет метара савладао Сашу Стаменковића.

Одговор Младости је био без конретних акција, углавном су се напади завршавали испред шеснаестерца гостију. У једној од акција црно-белих у 25. минуту, после изласка екипе из Лучана из дефанзиве, Стефан Ковач је осетио тренутак и одлично упослио Ђорђа Јовановића који је послао лопту с десне у супротну страну гола и донео велику радост саиграчима и навијачима Партизана.

У завршници првог дела, виђена је изузетно отворена игра тимова. Предњачили су гости, прво је Гајас Захид у 40. погодио стативу, а четири минута потом је Ибрахим Зубаиру добро реаговао, наместио се на ударац с шеснаестеак метара и гађао ка голу, али погодио је пречку.

Младост је смањила резултатски заостатак после пенала. Мујакић је неопрезно стартовао над Огњеном Крсмановићем, а судија Ненад Минаковић показао на белу тачку. Прецизан је био Александар Пејовић.

У наставку меча, Партизан је био бољи тим, контролисао је игру и диктирао ритам.

Одлично фудбалско умеће демострирао је Ковач у 57. минуту меча. Наместио се на десној страни и са ивице шеснаестерца гађао даљи угао, Стаменковић је био немоћан и везни фудбалер црно-белих је поставио коначан резулта. Пре ове акције, Немања Трифуновић је погодио пречку, после контре четири на два.

На голу Партизана, стандардни Александар Јовановић је бриљирао у проценама и интервенцијама, али и инсистирањем код дефанзиваца да с пажњом прате кретњу противничких фудбалера.

Партизан је после осам утакмица без победе у свим такмичењима, коначно уписао тријумф, с друге стране, Младост је доживела пораз после пет узастопних победа у Суперлиги Србије.

Распоред и резултати 10. кола Суперлиге Србије:

Петак:
Црвена звезда - Железничар 2:1

Субота:
ОФК Београд - ИМТ 4:3
Нови Пазар - Раднички 1923 2:0
Чукарички - ТСЦ 1:2
Војводина - Раднички Ниш 3:3

Недеља:
Текстилац - Напредак 0:0
Младост - Партизан 1:3
Јединство - Спартак 2:0

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи