Читај ми!

Стојковић: Немамо кадровских проблема, важан је приступ мечу, али и резултат против Швајцарске

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је пред меч против Швајцарске да ће његова екипа дати максимум и да ће покушати да победи ривала.

Србија сутра у Лесковцу у 20.45 игра против Швајцарске меч трећег кола групе А4 Лиге нација.

"Свака утакмица је важна кад игра репрезентација. Важан је приступ мечу, али и резултат. Ово су велике и тешке провере за нас у Лиги нација играмо са најјачим европским селекцијама. Швајцарска поседује и индивидуални и тимски квалитет. Добро се познајемо, изгубили смо два претходна меча од њих, нема тајни кад су у питању играчи обе екипе. Даћемо максимум и покушаћемо да победимо", рекао је Стојковић на данашњој конференцији за медије.

После два одиграна кола, Србија има бод док је Швајцарска није уписала позитиван резултат. На конференцији за медије уочи дуела против Швајцарске, селектор Стојковић се осврнуо и на кадровску ситуацију у тиму.

"Веома сам задовољан како су играчи тренирали претходних дана. Немамо кадровских проблема, сви који су се припремали претходних дана су спремни за сутрашњи меч. Радили смо по плану и програму, данас имамо последњи тренинг у 17.30 на стадиону Чаир у Нишу", додао је Стојковић.

Новинари су подсетили да је у ранијим мечевима било провокација од репрезентативаца Швајцарске, селектор је тим поводом навео да играчи треба да буду фокусирани на терен.

"Рекао сам играчима да буду фокусирани на терен и да не размишљају о томе, Џака је велики играч и предводник овог тима и верујем да неће бити проблема на терену овог пута", подвукао је Стојковић.

Селектор Србије је истакао да ће план утакмице и евентуални деби Андрије Максимовића или још неког фудбалера зависити од развоја утакмице.

"Максимовић је будућност нашег фудбала. Он ће дебитовати сигурно, да ли као стартер или са клупе, то ћемо видети. Без обзира на то што има 17 година, показује висок ниво. Моја је жеља да дебитује, да ли као стартер или резерва, видећемо, али верујем да ће памтити овај меч", закључио је Стојковић.

Селектор је потврдио да ће Александар Митровић бити капитен тима у наредним мечевима.

Србија после два одиграна кола у А Лиги нација има бод, освојен у дуелу против Шпаније, док је поражена од Данске. Тренутно се налази на трећем месту у групи 4.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи