Читај ми!

Мората о борби са депресијом: Мислио сам да више никада нећу обути копачке

Шпански фудбалер Алваро Мората изјавио је да је услед борбе са депресијом умало окончао каријеру и да му је прелазак у Италију променио живот.

Мората је за "Херера ел цопе" говорио о борби са депресијом због које је морао да напусти родну земљу.

"Када имате заиста тешке тренутке, депресију, нападе панике, није важно којим послом се бавите и у каквој сте животној ситуацији. У себи тада имате другу особу против које морате да се борите сваки дан и сваку ноћ. Нисам више то могао да поднесем и стога ми је одлука да напустим Шпанију променила живот", изјавио је Мората.

Према његовим речима, био је близу и близу тога да оконча каријеру.

"Био је то веома тежак период за мене. Мислио сам да више нећу моћи да обујем копачке и изађем на терен. Међутим, захваљујући многим људима, од Симеонеа, Кокеа, Мигела Анхела Гила, мог психијатра и мог тренера успео сам да се опоравим. Ми смо оно што видимо на ТВ-у и на мрежама, али много пута то није стварно, јер је то само посао. Дешавало ми се да нисам могао да запертлам копачке, а када бих то коначно урадио, побегао бих кући јер би ми се грло затворило и вид би почео да ми се замагљује", присећа се Мората.

Умало је стога и пропустио Евро на ком је Шпанија освојила титулу.

"Три месеца пре Евра сам размишљао да ли ћу моћи поново да одиграм меч. Нисам знао шта ми се дешава, али је било веома компликовано и деликатно. У том тренутку схватиш да као и већина на свету мрзиш ствари које ти компликују живот", додао је Мората.

Депресија му је значајно утицала и на приватни живот.

"Било ме је срамота да будем са својом децом, да изађем напоље. Сваки пут када сам био са њима у јавности, дешавали су се често непријатни сусрети са навијачима који су се тицали дешавања са претходних утакмица", изјавио је Мората.

На крају је одлучио да промени средину, што му је умногоме помогло у опоравку.

"Прво сам размишљао о останку и заиста сам желео да наставим каријеру у Атлетику. Међутим, када сам у једном интервјуу рекао да нисам сигуран да ли ћи играти на Евру, људи су писали свашта и по мени су неке вести биле претеране. Помислио сам да ми се то не би догађало у Италији и донео сам добру одлуку", рекао је Мората.

Шпанац је током каријере играо за Реал Мадрид, Јувентус, Челси, Атлетико Мадирд, а сада наступа за Милан у који је дошао одмах по окончању Европског првенства.

четвртак, 10. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи