"Дерби дела Мадонина" после шест узастопних пораза припао Милану

Фудбалери Милана савладали су у гостима Интер са 2:1 у 240. "дербију дела Мадонина" у оквиру петог кола италијанске Серије А.

Милан је овим тријумфом прекинуо низ од шест пораза у великом дербију Италије.

"Росонери" су боље ушли у меч. На почетку су у потпуности контролисали стање на терену, а иницијативу су крунисали поготком америчког репрезентативца Кристијана Пулишића који је матирао Сомера у 10. минуту.

Славље навијача Милана трајало је до 28. минута када је Лаутаро Мартинез после пар дриблинга пред шеснаестерцем упослио Димарка који је рутински савладао Мењона са пар метара.

Тирам је у 42. минуту озбиљно запретио Милану, али је шут који је кроз ноге прошао Томорију успео да заустави голман росо-нера.

Прву озбиљнију прилику у другом делу имали су гостујући фудбалери у 64. минуту. Леао је пробио по левој страни, лопта је дошла до Рајндерса који је опалио, али је Сомер поново био сигуран.

Интер је од тог тренутка преузео иницијативу па се константно играло на страни Милана док росо-нери нису повукли контру у 75. минуту. Тами Абрахам повукао је неколико метара, имао је отворене Леаа и Пулишића, додао је Португалцу иако је Пулишић био у бољој позицији, а Рафаел је шутирао право у Сомера.

Само два минута касније, Рејндерс је послао одличну лопту у простор, Ејбрахам је изашао пред гол Интера, али је шутирао поред.

Иницијатива Милана исплатила се у 89. минуту када је Габија највише скочио након центаршута Рејндерса из слободног ударца. Укључио се из другог плана и из трка је закуцао лопту у мрежу Сомера.

Српски репрезентативац Страхиња Павловић довио је прилику у првом минуту надокнаде чиме је Фонсека зацементирао прилаз голу.

Серија А, пето коло:

Петак:
Каљари - Емполи 0:2
Верона - Торино 2:3

Субота:
Венеција - Ђенова 2:0
Јувентус - Наполи 0:0
Лече - Парма 2:2

Недеља:
Фјорентина - Лацио 2:1
Монца - Болоња 1:2
Рома - Удинезе 3:0
Интер - Милан 1:2
Аталанта - Комо 20.45

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи