Читај ми!

"Црвени аларм" међу росо-нерима, Ибрахимовић држао говор играчима Милана

Члан управе ФК Милан Златан Ибрахимовић посетио је играче и стручни штаб "росо-нера" пред јутарњи тренинг, а после пораза од Ливерпула у Лиги шампиона, пише "Газета дело спорт".

Лош старт "росо-нера" на локалном и европском нивоу толико је забрињавајућ да је била потребна реакција Златана Ибрахимовића.

Легендарни фудбалер на функцији саветника компаније "Ред бирд", власника Милана, дошао је на јутарњи тренинг екипе у "Миланелу" у 10 часова, како би се срео са играчима и стручним штабом, пише "Газета дело спорт".

Како се наводи, Ибрахимовић се није паркирао испред просторија клуба, где су места резервисана за функционере, већ је прошао кроз капију и упутио се ка свлачионици. За то време, директори Фурлани Монкада су остали у канцеларији. Играчи, који су стигли на доручак око 9.30, морали су да буду спремни за састанак у 10.30 и били су обавештени о доласку менаџера који је одржао кратак мотивациони говор, пре свега да би јасно ставио до знања да власништво није задовољан ни резултатима ни учинком.

Међутим, Ибрахимовић није само критиковао: тражио је карактер, личност и заједништво у погледу дербија са Интером и утакмица које следе. "Дерби дела мадонина" се у клубу сматра могућом полазном тачком за остатак сезоне. Први корак који треба предузети у правом смеру. Бивши нападач је истакао значај утакмице како за стање на табели, тако и за навијаче који очекују искупљење после лоше утакмице против Ливерпула, када су ултраси демонстрирали своју подршку гласним повицима неслагања, пише "Газета дело спорт".

Златаново искуство у свету фудбала навело га је да истакне да је сезона тек на почетку и да не недостаје времена за важне резултате, све док постоји брза реакција после лоше игре против Ливерпула. Није улазио у техничке аспекте, који су одговорност тренера, али је тражио максималну посвећеност, више пажње, жеље и жара за дрес "росо-нера". Иако је променио више клубова, веома је близак Милану, клубу у ком је завршио каријеру фудбалера. Уверен је да ће група, оставши јединствена, успети да преброди тежак тренутак, можда и успехом у дербију. Играчи су слушали озбиљног лица и са великом пажњом.

Ибрахимовић је сам разговарао и са Фонсеком, коме је поновио подршку компаније, али и потребу да се хитно промени курс. Златан је потом сачекао да екипа заврши дугу видео сесију у којој је португалски тренер "исправио” неке од грешака направљених против Ливерпула. Седница, заказана за 11 часова, почела је много касније: Златан је овог пута, насмејан, поздравио играче тапшањем по леђима или загрљајем када су ушли на терен, а затим сео на клупу. Остао је до краја тренинга и, када су неки појединци отишли ​​да се рукују са њим пре повратка у свлачионицу, разменио је неколико речи са њима, додаје италијански лист.

Није се радило о намерним појединачним разговорима, већ о охрабрењу за све. Од Мењана до Ернандеза, затим Леаа, Морате и других. Ручао у "Миланелу", одакле је отишао у 15 часова. Испред капије га је чекала група навијача којима је дао аутограме, а нада се да су његове речи послужиле као подстицај тиму и подршка тренеру. Познато је да Златан, заједно са директорима, може да буде приморан да размишља о смени Фонсеке.

Дуел са Интером је у суботу 22. септембра од 20.45, Милан је на средини табеле са скором 1-2-1, док је градски ривал на 2-2-0.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи