Милан се рано порадовао, Ливерпул демонстрирао надмоћ

Фудбалери Ливерпула победили су на гостовању екипу Милана резултатом 3:1 у мечу првог кола Лиге шампиона.

Милан се рано порадовао, Ливерпул демонстрирао надмоћ Милан се рано порадовао, Ливерпул демонстрирао надмоћ

На папиру дерби првог кола реформисане Лиге шампиона и дуел тимова који заједно имају 13 титула шампиона Европе завршен је рутинском победом Ливерпула, који се из Милана враћа са сва три бода.

Евидентна је била разлика у квалитету две екипе, мада су, помало неочекивано, навијачи на "Сан Сиру" добили повод за славље и еуфорију већ након три минута фудбала.

Брзоноги Кристијан Пулишић је повукао контранапад са половине терена, немо су га посматрали и оклевали да му приђу збуњени дефанзивци Ливерпула, што је репрезентативац Сједињених Америчких Држава искористио да са лоптом у ногама дође скоро до петерца и прецизно погоди супротан угао Алисоновог гола.

Требало је петнаестак минута гостујућим фудбалерима да се опораве од шока и забораве кошмарни почетак меча, али брзо су се опасуљили и загосподарили свим деловима терена. Могли су до изједначења већ у 17. минуту, али је снажан ударац Мохамеда Салаха зауставила пречка.

Ипак, помоћи Мењону није било у 23. минуту. Трент Александер Арнолд је извео слободан ударац из скраћеног корнера на левом боку, а француски штопер Ибраима Конате надскочио је у петерцу и дефанзивце и голмана Милана и главом лопту спровео у мрежу.

Како су се смењивали минути на семафору, Милан је изгледао све инфериорније, а Ливерпул прилазио све ближe преокрету. По већ опробаном сценарију, прво је Салах затресао пречку, а потом се међу стрелце у 41. минуту уписао и други штопер енглеског тима.

Још једном је одбрана Милана, на челу са неснађеним Мењоном, остала затечена добрим центаршутем, овога пута Костаса Цимикаса из корнера са десне стране, па је Вирџил ван Дајк, неометан у петерцу, високо скочио и прецизно шутирао главом за 2:1.

Са новим проблемима суочио се тренер Милана Пауло Фонсека половином другог полувремена, када се повредио Мајк Мењон, па је на великој сцени непланирано морао да дебитује деветнаестогодишњи голман Лоренцо Торијани.

Да је елитно европско такмичење немилосрдно и да се свака грешка сурово кажњава уверио се Миланов тинејџер већ у 67. минуту. Изгубили су његови саиграчи лопту, оставили Ливерпулу много простора за контранапад, што је умео да искористи хитри Коди Гакпо незаустављивим пробојем по левом боку и правовременом асистенцијом за Мађара Доминика Собослаја, који није добро захватио лопту, али је успео цеваницом да је пошаље на право место.

Репрезентативац Србије и некадашњи играч Партизана Страхиња Павловић провео је на терену свих 90 минута.

У наредном колу Лиге шампиона Милан ће гостовати у Леверкузену, док Ливерпул дочекује Болоњу на "Енфилду".

Лига шампиона, прво коло:

Уторак:
Јувентус - ПСВ 3:1
Јанг бојс - Астон вила 0:3
Милан - Ливерпул 1:3
Бајерн Минхен - Динамо Загреб 9:2
Реал Мадрид - Штутгарт 3:1
Спортинг - Лил 2:0

среда, 18. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи