Читај ми!

Роналдо: Тен Хаг нема победнички менталитет, Јунајтед мора да се мења

Португалски фудбалер и бивши играч Манчестер јунајтеда Кристијано Роналдо рекао је да енглески клуб мора да почне са обновом на свим нивоима, а искритиковао је и тренера "црвених ђавола" Ерика тен Хага.

Роналдо је гостујући у подкасту код свог бившег саиграча Рија Фердинанда изјавио да холандски стручњак не поседује победнички менталитет.

"Тренер каже да не могу да се боре за освајање Премијер лиге и Лиге шампиона. Као тренер Јунајтеда не можете да кажете тако нешто. Можда можете да кажете да вам тренутно недостаје потенцијал, али не смете да одустанете и морате да покушате", изјавио је Роналдо.

Додао је да свом бившем клубу, у ком је провео шест година и освојио три Премијер лиге и Лигу шампиона, жели само најбоље у будућности.

"Оно што желим Јунајтеду јесте оно што желим и себи - да буду најбољи што могу. Волим тај клуб и нисам један од оних који заборављају своје почетке", додао је Роналдо.

Истакао је и да клуб није нимало напредовао од одласка легендарног Алекса Фергусона 2013. године, када су и освојили последњу титулу правака Енглеске.

"Моје мишљење је да морају да крену у потпуну обнову. За то ће им бити потребно време, али то је један од највећих клубова на свету и неопходне су им промене, а чини ми се и да су свесни тога. Драго ми је да видим да власници улажу у тренинг центар и верујем да их чека светла будућност. Међутим, једини начин је да са обновом крену на свим нивоима", рекао је Роналдо.

Португалац је похвалио одлуку клуба да као помоћника ангажује његовог некадашњег саиграча Руда ван Нистелроја.

"Ако Тен Хаг буде слушао Руда, то ће му бити од велике користи. Клуб морају да мењају они који знају како клуб функционише. То не могу бити људи који раде у канцеларијама, већ они који су у свлачионици и који познају играче. Верујем да Руд може да помогне Тен Хагу и да би стога он морао да слуша његове савете", закључио је Португалац.

Јунајтед је претходне сезоне завршио на осмом месту на табели, што је њихов најгори резултат од оснивања Премијер лиге, а у прва три кола нове сезоне забележили су два пораза.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи