Читај ми!

Бинић: Пуна Маракана рецепт за великане у Лиги шампиона

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Драгиша Бинић каже уочи меча са Бенфиком у Лиги шампиона да су навијачи 12. играч црвено-белих. Истакао да је Звезда спремна за искорак у Европи и за будуће ривале, а присетио се и својих некадашњих мечева на међународној сцени.

Црвена звезда ће у четвртак од 18.45 часова дочекати Бенфику у првом колу Лиге шампиона на свом терену, а Драгиша Бинић је истакао важност атмосфере коју стварају навијачи на трибинама.

"Само име говори шта је 'Маракана'. То је један стадион где је посебна атмосфера, имамо навијаче који су наш 12. играч. На том стадиону су падале велике екипе, велика фудбалска имена. Без публике и без оног навијања Звездиних навијача то не би било то. Управо је то онај посебан осећај на терену, кад знаш да ти држе леђа и страх, да су до последњег момента уз тебе, а то даје увек додатни мотив за игру", рекао је Бинић, преноси званични сајт Звезде.

"Навијање зависи од терена. Ми на њему правимо атмосферу и нашом игром дајемо навијачима елан. Увек су ту да те додатно подигну и помогну", додао је некадашњи фудбалер Црвене звезде.

Истакао је да Звезда има тим да се супротстави великим европским екипама.

"Важно је да Звезда већ дуже време игра Европу. Маракана ће бити пуна, она је увек испуњена. Звезда прави тим да се супротстави екипама из Европе. Имамо један пех, много би нам значило да је првенство јаче. Звезда је направила добар тим, добили смо доста на брзини са последњим појачањима. Надам се да ћемо са ова три нова играча имати убојитији напад, више шанси, а наравно и више голова", рекао је Бинић.

Сматра да је Звезда спремна за искорак у Европи.

"Ми смо прескочили неке домаће оквире. Сада гледамо да пратимо европске екипе и да ту помрсимо рачуне колико је могуће. Важно је да играмо Европу, а наравно да се и пласирамо даље. Екипа је у стварању, доста играча је дошло у последњем моменту управо за ЛШ", истакао је Бинић.

Верује да нови формат Лиге шампиона неће утицати на црвено-беле.

"Игра се онако како извучеш противника. Нема више предности у гостима и реванш утакмица. Можда је Звезда ту мало у лошијем положају, посебна је наша Маракана. Уколико оствариш позитиван резултат на страни, лакше можеш да сачуваш код куће због невероватних навијача", истакао је Бинић.

Није желео да издвоји појединце, пошто, како каже, колектив Звезду води до позитивног резултата.

"Највише очекујем од нападача, небитно је ко постигне гол. Играти добро и дати све од себе је најважније. Неко је тог дана бољи, али када све дате од себе то вам се увек врати", додао је Бинић.

Црвена звезда ће на свом терену дочекати и Барселону у Лиги шампиона.

"Ето шта ЛШ доноси Звезди. Колико велики клубови долазе у нашу земљу. Свако време је некако своје, тада је био Марадона, затим Меси, а сада имате Јамала. Ми лако играмо са екипама које се надигравају. Нама је теже да играмо са Немцима и екипама са тих простора, за разлику од Шпанаца који играју лепршав фудбал. У сваку утакмицу се мора ући са победничким духом, ако се изгуби пружи се рука и настави даље", навео је Бинић.

Признао је да се радо сећа мечева са Бајерном из 1991. године у полуфиналу Купа европских шампиона.

"Наравно да су најбитније утакмице оне у ЛШ и финале. Најдражи меч ми је против Бајерна из Минхена код куће, а ако говоримо о гостујућим, такође Бајерн у гостима. Стално су нам правиле проблем такве екипе, а ми смо свету показали да постоји решење и за то што они имају. Борбеношћу, храброшћу и давајући све од себе смо дошли до позитивног резултата", закључио је Бинић.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи