Читај ми!

ТСЦ против Астане почиње надметање у Лиги конференција

Фудбалери ТСЦ-а играће меч првог кола Лиге конференција против казахстанске Астане у Алмати. Дуел је на програму од 18.45, најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

ТСЦ против Астане почиње надметање у Лиги конференција ТСЦ против Астане почиње надметање у Лиги конференција

ТСЦ почиње европску сезону, први дуел ће играти на југу Казахстана у Алматију, уместо у Астани, због тога што је стадион домаћег тима у процесу реновирања. 

Екипа из Бачке Тополе је одлучила да се на пут дуг неколико хиљада километара упути два дана раније како би се, пре свега, играчи привикли на тамошње услове.

Стручни штаб ТСЦ-а на челу са тренером Јованом Дамјановићем повео је на пут 24 фудбалера. Међутим, тим са севера Србије биће ускраћен за помоћ на терену од Јована Влалукина, Милоша Вулића и Николе Кувељића.

Списак играча ТСЦ за меч против Астане: Вељко Илић, Никола Симић, Немања Јоргић, Стефан Јовановић, Матеја Ђорђевић, Маки Бањак, Лука Цапан, Душан Стевановић, Вукашин Крстић, Немања Петровић, Иван Милосављевић, Милан Радин, Алекса Пејић, Ифет Ђаковац, Петар Станић, Ђорђе Гордић, Александар Ћирковић, Михајло Бањац, Бенце Шош, Саша Јовановић, Марко Лазетић, Престиж Мбонгу, Милош Пантовић.

Путеви тимова до Лиге конференција

Подсетимо, ТСЦ је европски пут започео у плеј-офу квалификација за Лигу Европе, јер је претходно Суперлигу Србије окончао на трећем месту. Међутим, убедљив пораз од Макабија из Тел Авива (укупни резултат 8:1) је донео тиму из Бачке Тополе надметање у трећерангираном такмичењу Старог континента.

С друге стране, Астана је претходне сезоне била друга у Премијер лиги Казахстана и почела је европски пут у трећем колу квалификација за Лигу конференција. Елиминисала је румунски Хунедоар, а потом и норвешки Бран.

Тимовима ће ово бити први међусобни дуел и подједнаке су им шансе да дођу до прве победе у овосезонској Лиги конференција.

Форме тимова пред сусрет

ТСЦ је од почетка сезоне већ променио тренера. Деана Клафурића је заменио Јован Дамјановић. Клафурић је после пораза од Макабија у Бачкој Тополи - 5:1 дао оставку, а недуго потом Дамјановић је постао стратег тима.

Поред пораза од Макабија, ТСЦ је лоше започео и домаће првенство, уписао је четири пораза, један реми и четири тријумфа и тренутно заузима осму позицију у Суперлиги. Ипак, утисак је да тим под вођством Дамјановића расте о чему говоре приказане игре и победе у последња два кола над Новим Пазаром и Чукаричким.

У Премијер лиги Казахстана, тимови су одиграли 20 кола, Астана има две утакмице мање и тренутно је на петој позицији. Реалативно млад клуб, основан 2009. године, успео је за кратко време да постане конкуретан и успешан тим у домаћим такмичењима.

Астана је освојила седам пута државно првенство, од чега шест пута заредом, три пута куп, а има и седам трофеја у суперкупу. Најбољи резултат у европским оквирима Астана је направила у сезони 2015/2016. игравши групну фазу Лиге шампиона. Наступали су и у Лиги Европе, а претходне сезоне такмичили су се у Лиги конференција.

Од 2022. године екипу с клупе предводи Грегориј Константинович Бабајан.

ТСЦ за први тријумф у европским оквирима

ТСЦ је релативно скоро почео с надметањима у европским оквирима и до сада нису имали запажене резултате. Уписали су реми у дуелу са Олимпијакосом у Лиги Европе прошле сезоне.

Дуел против Астане уједно ће бити и нова прилика да екипа из Бачке Тополе упише први тријумф.

Финац Оливер Реитала биће главни судија на мечу. Његови помоћници биће Јука Хонканен и Оли Јантунен, док је Уефа за четвртог арбитра одредила још једног Финца Анти Мунуку, а у ВАР соби ће бити Румуни Овидиу Хатеган и Себастијан Колтеску.

Подсетимо, Лига конференција се од ове година играти по новом формату у којем ће учествовати 36 клубова, а свака екипа ће одиграти по шест кола.

Распоред и резултати првог кола Лиге конференција:

Среда:
Башакшехир - Рапид 1:2
Виторија Гимараеш - Цеље 3:1

Четвртак:
Серкл Бриж - Санкт Гален 18.45
Динамо Минск - Хартс 18.45
Астана - ТСЦ 18.45
Хајденхајм - Олимпија Љубљана 18.45
Легија - Реал Бетис 18.45
Молде - Ларн 18.45
Ноа - Млада Болеслав 18.45
Омонија - Викингур Рејкјавик 18.45
Борац Бањалука - Панатинаикос 21.00
Челси - Гент 21.00
Копенхаген - Јагјелоња 21.00
Фјорентина - ТНС 21.00
Ласк Линц - Ђургарден 21.00
Лугано - ХЈК 21.00
Петрокуб - Папос 21.00
Шамрок - Апоел 21.00

Ривали ТСЦ-а у Лиги конференција:

Астана - ТСЦ 
ТСЦ - Легија - 24. октобар 
ТСЦ - Лугано - 7. новембар
Санкт Галент - ТСЦ - 28. новембар
Гент - ТСЦ - 12. децембар
ТСЦ - Ноа 19. децембар

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи