Финале Светског клупског првенства 2025. у предграђу Њујорка

Финале Светског клупског првенства 2025, првог у новом формату са 32 клуба, биће одиграно на стадиону "MetLife" у предграђу Њујорка, саопштила је Светска фудбалска федерација (Фифа) и одредила још 11 стадиона на којима ће се играти утакмице од 15. јуна до 13. јула следећег лета.

Финале Светског клупског првенства 2025. у предграђу Њујорка Финале Светског клупског првенства 2025. у предграђу Њујорка

Финале Светског клупског првенства биће одиграно 13. јула на стадиону "MetLife" у предграђу Њујорка, чији је капацитет 82.500 места, саопштила је Фифа. Исти објекат биће домаћин Светског првенства 2026. године.

Осим у Њујорку, утакмице Светског клупског првенства биће игране у још 10 других америчких градова - Атланти, Шарлоту, Синсинатију, Лос Анђелесу, Мајамију, Нешвилу, Филаделфији, Сијетлу и Вашингтону, као и на два стадиона у Орланду.

На првом Светском клупском првенству у новом формату играће 32 клуба, а такмичење ће се убудуће одржавати на сваке четири године. Тренутно су позната 30 од 32 клуба учесника.

Европу ће представљати 12 клубова: Челси, Манчестер сити (Енглеска), Реал, Атлетико Мадрид (Шпанија), Бајерн, Борусија Дортмунд (Немачка), Интер, Јувентус (Италија), Пари Сен Жермен (Француска), Порто, Бенфика (Португалија), Салцбург (Аустрија).

Из Азије ће играти Ал-Хилал (Саудијска Арабија), Урава (Јапан), Ал Аин (Уједињени Арапски Емирати) и Улсан (Јужна Кореја).

Африку ће представљати Ал Ахли (Египат), Видад (Мароко), Есперанс (Тунис) и Мамелоди Сандаунс (Јужна Африка).

Северну и Централну Америку представљаће Монтереј, Леон и Пачука (Мексико) и Сијетл (Сједињене Америчке Државе).

Представници Јужне Америке су Палмеирас, Фламенго и Флуминенсе (Бразил), Ривер Плата и Бока Јуниорс (Аргентина).

Представник Океаније биће Окленд сити (Нови Зеланд).

Остала су још два упражњена места, једно за клуб из Сједињених Америчких Држава, домаћина такмичења, и једно за освајача Копа Либертадорес или финалисту.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи