Читај ми!

Мркела прижељкује репризу од пре 40 година: Добро знам каква је моћ Маракане

Црвена звезда ће у четвртак од 18.45 часова на Стадиону "Рајко Митић" дочекати Бенфику у мечу првог кола новог формата Лиге шампиона, тачно 40 година од чувене утакмице у којој је учествовао и садашњи спортски директор црвено-белих Митар Мркела.

Пре 40 година, Црвена звезда је пред домаћом публиком у првом колу Купа шампиона победила Бенфику резултатом 3:2. Против истог противника црвено-бели ће играти у четвртак у првом колу реформисане Лиге шампиона.

"Вредно смо радили у претходном периоду како би потпуно спремни дочекали утакмицу против Бенфике. Утисак ми је да смо из меча у меч све бољи и да је екипа у потпуности постала хомогена. Сви су се адаптирали на захтеве Звезде и шефа стручног штаба. Симболично, и пре 40 година је Звезда играла против Бенфике, када сам актер утакмице био на терену, а ево и 19. септембра ће се то поновити. Сада имам другу улогу, али добро знам каква је моћ Маракане. Тада смо на крилима навијача успели да од 0:2 дођемо до 3:2. Надам се да ће Звезда поново бити успешна против Бенфике", истакао је Митар Мркела.

Говорио је Мркела управо о подршци навијача која се очекује.

"Биће пуне трибине, уопште немам дилему када је то у питању. Већ сада влада еуфорија, сви разговарају о утакмици, а ми у позитивном светлу дочекујемо Бенфику. Карата још увек има, али не у великом броју, тако да позивам навијаче који још увек нису обезбедили своје место на Маракани да то учине већ сада. Верујем у моћ Маракане, 19. септембра 1984. године је било управо тако, као и још много пута касније", закључио је Мркела.

Црвена звезда ће, након утакмице са Бенфиком, гостовати Партизану у деветом колу Суперлиге Србије.

уторак, 17. септембар 2024.
18° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи