Читај ми!

Сто најбољих тинејџера у фудбалу – четири Србина, Алексић на 43. месту

Међународни центар за спортске студије (ЦИЕС) објавио је ранг-листу 100 најбољих фудбалера тинејџера на свету, међу којима су и четири српска играча.

Међународни центар за спортске студије (ЦИЕС), чија је база у Швајцарској, рангирао је најбоље играче млађе од 20 година на основу њиховог искуства.

Тачније, одређен је коефицијент у поређењу са просечним бројем минута њихових вршњака на тој позицији.

Што се тиче српских играча, највише је пласиран деветнаестогодишњи Милан Алексић, доскора члан Радничког из Крагујевца, а сада играч енглеског Сандерленда на 43. месту са коефицијентом 1,82.

На 70. месту са 1,72 је нападач Михајло Цветковић из Чукаричког, две године млађи од Алексића. Два места испод, идентичног коефицијента, смештен је играч Црвене звезде Урош Сремчевић, који је букнуо почетком прошле сезоне у дресу Младости из Лучана.

Милош Луковић је на 93. месту са 1,66, момак који је прешао у Стразбур из ИМТ-а. Претходне сезоне је за ИМТ постигао 17 голова на 37 утакмица у Суперлиги Србије.

Очекивано је први Ламин Јамал из Барселоне. Иза њега је саиграч Пау Кубарси. Топ 10 комплетирају Реалов Ендрик, Ворен Заир-Емери (ПСЖ), Коби Меино (Манчестер јунајтед), Арчи Греј (Тотенхем), Гиљом Рестес (Тулуз), Кендри Паез (Индепентијенте дел Вале), Жоао Невес (ПСЖ) и Луис Мајли (Њукасл).

петак, 13. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи