Читај ми!

Пикси: Миленковић ће бити капитен против Шпаније и Данске

Фудбалер Нотингем Фореста Никола Миленковић биће капитен репрезентације Србије на мечевима против Шпаније и Данске у Лиги нација, саопштио је селектор "орлова" Драган Стојковић.

Досадашњи капитен Србије Душан Тадић повукао се из националног тима после Европског првенства у Немачкој.

"Миленковић има највише утакмица у овој екипи, одиграо је 57. Он ће да буде капитен, а његов заменик је голман Предраг Рајковић", рекао је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови уочи мечева против Шпаније и Данске у Лиги нација. 

Миленковић је за Србију играо на Светским првенствима у Русији и Катару, као и на Европском првенству у Немачкој.

Милош Вељковић и Немања Максимовић пропустиће наредна два репрезентативна дуела због повреда.

"Вељковић и Максимовић су се због повреда вратили у клубове и неће бити на располагању за Шпанију и Данску. Под знаком питања је и Алекса Терзић", изјавио је Стојковић.

Стојковић на мечевима против Шпаније и Данске неће моћи на рачуна ни на Александра Митровића и Сергеја Милинковић-Савића, који су раније отказали због повреда, док Душан Влаховић неће играти на прва два меча у Лиги нација због приватних проблема.

"Ово ће бити шанса неким играчима да дебитују, и то у каквој утакмици, против Шпаније, првака Европе", додао је Стојковић. 

Према његовим речима, Шпанија је једна од најбољих селекција на свету у којој сви имају одличне техничке способности.

"Тачно је да је Шпанија једна од најбољих екипа на свету, у Европи је показала и доказала и један невероватан скуп талента на једном месту. Једна супериорност у техничком смислу. Тамо не постоји ниједан играч, укључујући и голмана који не контролише лопту како би сви волели. Једна фудбалска моћ, имали су генерације иза ове које су биле, ова генерација са младим играчима је храбар потез после СП да регенерише шпански тим, дала је резултате", рекао је Стојковић.

Шпанија ће на овом мечу играти без Родрија и Алвара Морате, као и голмана Унаија Симона.

"Имају заиста много квалитетних играча и апсолутно је небитно да ли ће Родри и Мората играти. Нема то везе, они ће играти исто што играју, једна тешка утакмица у сваком случају, тешка и у исто време одлична прилика. Ја се радујем тој утакмици, зато што је то шанса за нас, за неке играче, да покажу и докажу да су са правом на списку", додао је Стојковић. 

Србија ће 5. септембра од 20.45 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекати Шпанију у мечу првог кола групе А4 Лиге нација.

"Орлови" ће 8. септембра у другом колу гостовати селекцији Данске у Копенхагену.

среда, 04. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару