Читај ми!

ТСЦ пред немогућом мисијом против Макабија

Фудбалери ТСЦ-а састају се са Макабијем из Тел Авива у другом мечу плеј-офа за Лигу Европе. Утакмица почиње у 21.00, а најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

ТСЦ пред немогућом мисијом против Макабија ТСЦ пред немогућом мисијом против Макабија

После убедљивог пораза у првом сусрету, ТСЦ се налази пред изузетно тешким задатком и мораће да пружи своју најбољу партију од почетка сезоне како би имао шансе за пласман у друго по рангу европско такмичење.

Жарко Лазетић био је успешнији од свог бившег клуба и у Бачкој Тополи му преостаје лакши део посла који је готово завршио обезбедивши три гола предности пред реванш.

Обе екипе су одмарале током викенда и спремне дочекују дуел у ком ће ТСЦ покушати да пружи што боље издање и ојача изузетно ослабљени српски коефицијент.

Макаби осигурао велику предност

Први меч две екипе који је одигран у Мађарској био је решен након првог полувремена, иако је Макаби имао предност од само једног гола.

Млади Дор Тургеман је довео израелски клуб у вођство у 27. минуту, након знатно бољег почетка номиналног домаћина.

Међутим, детаљи из 41. и другог минута надокнаде првог полувремена преломили су утакмицу у корист Лазетићевог тима. Матеја Ђорђевић и Михајло Бањац су црвеним картонима не само оставили свој клуб без реалне шансе да забележи позитиван резултат, већ су га и ослабили у реваншу који ће пропустити.

У 63. минуту Тургеман је узвратио асистенцију Дору Перецу, док је резервиста Елад Мадмон у 83. поставио коначан резултат и значајно смањио шансе српског представника за пролаз даље.

ТСЦ у Европи

Свој први европски излет ТСЦ је забележио у сезони 2020/21. када је у првом колу квалификација за Лигу Европе савладао молдавски Петрокуб, да би у наредној рунди након спектакуларног меча и пенала био поражен од некадашње Стеауе.

Претходне сезоне је екипа из Бачке Тополе имала прилику и да се опроба у квалификацијама за Лигу шампиона, али је поражена у оба сусрета са португалском Брагом, те је јесен провела играјући Лигу Европе.

Жреб није био милостив према ТСЦ-у који није успео да освоји ниједан бод у групи са Вест Хемом, Фрајбургом и Олимпијакосом, те ће прву победу у групној фази неког европског такмичења морати да потражи ове године. Питање је само да ли ће то бити у Лиги Европе или Лиги конференција.

четвртак, 29. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару