Пеђа Мијатовић за РТС: Првенствено сам партизановац, а тек онда навијач Реал Мадрида

Прослављени фудбалер и спортски радник Предраг Мијатовић рекао је за РТС у Сплиту, где су одржане Спортске игре младих, да репрезентација Србије није показала оно што је објективно могла на Европском првенству у Немачкој, али да у наредним квалификацијама, са малим корекцијама, можда и може да направи бољи успех. Не крије да је првенствено партизановац, а тек онда навијач Реал Мадрида.

Спортске игре младих и ове године су окупиле у Сплиту девојчице и дечаке из Србије, Хрватске, Словеније и Босне и Херцеговине. Више од 820 такмичара одмерило је снаге у десет дисциплина, а са трибина су имали подршку прослављених спортиста, међу којима је био и Предраг Мијатовић.

Један од најбољих нападача са ових простора, некадашњи центарфор Партизана и Реал Мадрида, рекао је за РТС у Сплиту да Спортске игре младих треба да спајају и од деце која се такмиче праве боље људе.

"То је наш циљ и наш задатак. Када су деца срећна, онда смо и ми матори некако срећнији. Из године у годину напредује, све је боља и боља организација, све је више деце, што је јако битно. Свака част Здравку Марићу и његовој екипи на свему што су до сада урадили и на свему ономе што ће да ураде", истакао је Мијатовић.

Искористио је прилику да честита свим српским спортистима који су освојили медаље на Олимпијским играма у Паризу.

Што се тиче Европског првенства у фудбалу, Мијатовић каже да репрезентација Србије није показала оно што је објективно могла.

"То је јако компликован турнир. Било је пуно утакмица где се имала лоша срећа, али то је саставни део спорта и фудбала. Мислим да у наредним квалификацијама, са некаквим малим корекцијама, можда и може да се направи бољи успех", рекао је Мијатовић.

Истиче да је првенствено партизановац, а тек онда навијач Реал Мадрида, али не крије задовољство због доминације "краљевског клуба".

"Реал Мадрид, као и сваке године, без обзира на освојене трофеје и доминацију у Лиги шампиона и домаћем првенству, у обавези је да доводи нове играче. Прошле године је то био Белингем, сада је Мбапе. Једноставно, Реалу је поред фудбалског квалитета, који Француз поседује, битан и његов имиџ, његова социјална важност. Ту је Реал стварно велики мајстор. Од Кристијана Роналда, преко Белингема, до свих играча који су дошли и прошли кроз Реал Мадрид. То је филозофија Реала и то је права ствар", сматра Мијатовић.

Напомиње да људи поред фудбала и 90 минута, колико траје утакмица, воле да знају много више о светским играчима, па је Реал у обавези да доводи такве фудбалере.

"Мислим да ће Мбапе направити сјајну ствар у Реал Мадриду. Поред голова, који ће сигурно доћи, мислим да је јако битан - практично икона Реала што се маркетинга тиче у наредних десетак година", рекао је Мијатовић.

недеља, 25. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару