Читај ми!

ФК Црвена звезда: Станојевић подиже тензије да покрије сопствене неуспехе

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је да тренер Партизана Александар Станојевић подиже тензије како би покрио сопствене неуспехе.

Црвена звезда је реаговала на изјаве Станојевића, који је на конференцији за медије, између осталог, рекао да се њему и играчима Партизана одузима право на поштено суђење, након ремија са ИМТ у четвртом колу Суперлиге Србије.

"Црвена звезда избегава да се оглашава саопштењима и покушавамо да не доприносимо негативном амбијенту српског спорта, али после данашње конференције за медије Александра Станојевића ми просто не можемо да останемо неми. Све има своје границе. Руководство Партизан наставља да налази гласноговорнике преко којих не бира средства за манипулацију и проналажење алибија за своје дугогодишње неуспехе", наводе из Звезде.

Црвено-бели су навели да се руководство Партизана крије иза Станојевића и његових изјава и тако константно покушава да избегне своју личну одговорност.

"Годинама њихови навијачи траже њихову смену, али они кривица увек налазе у другоме, а не у самом себи. Скупштину Партизана као највиши орган клуба су комплетно приватизовали и ставили је под сопствену контролу, на тај начин онемогућавајући било какву њихову, правну, односно институционалну смену. Та прича о угрожености Партизана од којекаквих сила траје већ читаву деценију и постала је већ давно виђена матрица којом покушавају да представе Партизан као неку жртву, коју неко гази и покушава да га уништи. Та прича је већ дојадила и самим навијачима Партизана", истиче се у саопштењу шампиона Србије.

Из Звезде наводе да Станојевић традиционално наставља са подизањем тензија у фудбалској јавности, не би ли покрио сопствене и неуспехе клуба који води.

"Много је неистина изговорио на конференцији, која је требало да буде посвећена Партизановој европској утакмици. О свему је говорио осим ономе о чему је требало и шта стварно интересује Партизанову јавност: зашто је Партизан до сада у Европи примио 10 голова, има три пораза из три утакмице и поред два меча на свом терену? Добронамерно саветујемо Станојевићу  да се бави својим тимом и клубом како би одржали то велико име свог клуба, а не на овакав срамотан начин представљали и себе и српски фудбал у Европи", саопштено је из Црвене звезде.

Црвено-бели подсећају да се Станојевић, између осталог, дотакао и правила о бонус играчима.

"Одлука о два бонус играча је донета на Скупштини заједнице клубова једногласно од стране свих 15 клубова, осим ФК Партизан, 10. јуна, односно 41 дан пре почетка овогодишњег првенства. Исти услови важе за Звезду, Партизан и све друге клубове - два бонуса у стартној постави. И одмах да кажемо да ћемо инсистирати да у наредној сезони сваки клуб има по три млада бонус играча у свом тиму, јер желимо да млади играчи добију шансу у српском фудбалу", наведено је у саопштењу Црвене звезде.

Звезда у саопштењу пита шта се десило са чувеном oмладинском школом фудбала. 

"Зашто је то њима основни проблем, зашто су за бонуса довели играча странца коме су пет дана пред почетак првенства обезбедили српско држављанство? То су питања за њихову управу и Станојевића, а не за српски фудбал и државу", додају црвено-бели.

Из Звезде су поручили да судија на утакмици ИМТ - Партизан није свирао очигледно играње руком фудбалера Партизана.

"Скандалозно је како се гласноговорник Станојевић и његови играчи неспортски понашају на самом терену. Гурају судије, вређају их и псују, тако врше притисак и пролазе некажњено. Такво понашање би било где у Европи произвело вишемесечну суспензију, а ФСС константно ћути јер је створена клима да је Партизан жртва и да према њима не смете спроводити Фифа правила игре", истиче се у саопштењу Звезде.

Црвено-бели наводе да су ВАР и ТВ преноси смањили утицај судијских одлука на резултат.

"Упркос томе, Партизан има очигледну помоћ судија, што се видело већ у овом делу првенства када главни арбитар није усвојио сугестију ВАР на мечу против Железничара и одбио да досуди пенал за екипу из Панчева. Као и то што судија 'није видео' очигледно играње руком Марковића против ИМТ-а. Алиби за алибијем и скретање пажње са правих проблема унутар Партизана", истичу црвено-бели.

Звезда о резултатима Партизана

Из Звезде истичу да би се фудбалска секција црно-белих угасила да није било финансијске помоћи државе.

"Даље је гласноговорник Станојевић причао и о томе да Партизан добија финансијску помоћ државе, али да он не дозвољава да га та држава гази. У чему то држава гази Станојевића? Тиме што ФСС уводи два бонус играча за све клубове као меру оздрављења српског фудбала. Питамо се да ли је Станојевић тренер или је задужен и за финансије и односе са државом. А врло добро зна да би се Партизан одавно угасио да му нема финансијске помоћи те исте државе коју данас прозива", напомиње се у саопштењу Црвене звезде.

Црвено-бели наводе да Партизан има велике проблеме у играчком кадру и резултататима у европским такмичењима, али и финансијама клуба.

"То је очигледно. Не производе играче, немају резултате у Србији, немају резултате у Европи и наравно да немају добре финансије. И онда држава мора да их спашава и поклања им новац за лиценцу, да би они држави враћали на овакав начин, дизањем буке како су потлачени. Црвена звезда никада није тражила од државе финансијску помоћ за лиценцу, али поштује државу Србију свесна шта све држава ради за српски спорт без обзира на клупске боје. Када не будемо способни да Црвеној звезди омогућимо нормално функционисање ово руководство це се повући и своје место препустити некоме ко то може боље од нас. То је одговорно понашање које би требало да краси и наше колеге у Партизан", истичу у Црвеној звезди.

Црвено-бели подсећају да ће меч петог кола Суперлиге Србије између Чукаричког и Црвене звезде бити одигран у Панчеву.

"Брине Станојевић такође о томе где Звезда игра против Чукаричког... Ми ћемо играти на неутралном терену, јер су услови за игру на Бановом брду немогући и то само пет дана пре најважније европске утакмице за наш клуб. О томе треба да води рачуна комисија за пријем терена ФСС. При томе, Партизан је против Напретка као гост играо на свом стадиону што се никада није десило у историји нашег фудбала. Тада су и лига и ФСС Станојевићу били одлични", наводе црвено-бели. 

Из Звезде истичу да је њихова обавеза да се овим путем огласе зарад српског фудбала.

"Након година обмана и лажи од стране Партизана и његових гласноговорника, који су у великој мери контаминирали велики део Партизанових навијача, Црвена звезда сматра да не може више остати нема на овакво уништавање другог највећег фудбалског клуба у Србији, као и обмањивања јавности ради личног интереса и опстанка појединаца унутар Партизана. Ово је наша обавеза према српском фудбалу и према народу који воли и Партизан и Црвену звезду", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

уторак, 13. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару