Читај ми!

Станојевић: Нити смо за Европу, нити конкурентни за Суперлигу

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је после новог пораза од кијевског Динама (0:3) да је ово тренутно реална слика екипе али је додао и да зна где су проблеми и како да их реши. 

Александар Станојевић је на конференцији био видно разорачан, истакавши да је резултат показатељ реалног односа снага на терену.

"Шта рећи после оваквог двомеча и данашњег пораза. Ово је наша реална слика. Они су друга брзина у односу на нас. Нисмо једноставно могли да им парирамо", рекао је Станојевић после меча.

Партизан се сад сели у треће коло квалификација за Лигу Европе где ће му ривал бити швајцарски Лугано.

"Ми немамо луксуз да размишљамо ни о чему, већ само о нама, не само о Лугану. Како ствари стоје, не можемо никоме у Европи да парирамо, нисмо за Европу сада. Лугано је екипа која је у бољој ситуацији него ми, али морамо да размишљамо само о нама", додао је Станојевић.

Партизан до сад никад у историји није у двомечу примио девет голова у европским утакмицама.

"Мислите да је Динамо лак противник? Ово је такмичење за Лигу шампиона. И да смо изгубили данас са 1:0, иста би ми слика била. Динамо Кијев је озбиљан клуб", истакао је Станојевић.

"Ова група играча мора да се промени"

Свестан је Александар Станојевић да многи играчи не играју на потребном нивоу за Европу.

"Морамо да променимо играче који су и у прошлости показали да не могу да се изборе са Европом и да не могу да играју на том нивоу. Доста играча има уговоре, тешко је све променити. Сачекаћемо још један прелазни рок да наметнемо оно што ја желим. У фудбалу нема времена, свестан сам свега, патимо. Покушали смо са сличним играчима, није ишло. То је екипа која је изгубила 5:0 од Нордсјеланда, то је екипа која је показала да не може да игра Европу", подвукао је тренер црно-белих.

Наставио је Станојевић са анализом играчког кадра. 

"Дефинитивно се показало да ова група играча мора да се промени. На исти начин се и прошле године испало из Европе. Ако хоћете да успете, морате да мењате, не могу ја после три дана да идем. Нису могли тада да изнесу, не могу ни сад. Треба нова селекција играча да се направи", додао је Станојевић.

Тренер Партизана верује да може да преокрене ствари у клубу. 

"Много сам ствари прошао, знам где су проблеми, знам како да их решим. Потребне су одређене ствари да се десе, да се неке ствари испуне, да се иде напред, а не назад. Показао сам много пут да знам како се игра у Европи и како да се презими. Знам како се улази у Лигу шампиона и знам када сам имао проблеме како сам их решавао", рекао је Станојевић.

На крају је Станојевић рекао да мисли да ова екипа Партизана није конкурент за титулу у Суперлиги.

"Мислим да сада нисмо конкурентни ни за Суперлигу. Могу себи то да дозволим да кажем да нисмо спремни из више разлога. Међутим, зато сам и дошао, да се поправи, али нисам очекивао овакву ситуацију. Ово је тешка ситација из које ћемо, надам се, заједничким снагама кренути у оно што смо се договарали пре него што сам дошао", закључио је Станојевић.

четвртак, 01. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару