Читај ми!

Станојевић: Ни близу онога какав Партизан желимо, али изборићемо се

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић после минималне победе над Напретком са 1:0 на старту Суперлиге Србије рекао да екипа није изгледала ни близу онога како он жели, захвалио се навијачима на великој подршци и истакао да тим још мора радити да би достигао праву форму.

После прве победе на старту нове сезоне, извојеване у самом финишу меча, тренер Станојевић није био задовољан приказаном игром свпог тима али се посебно захвалио навијачима на сјајној подршци.

“ Честитам Напретку на доброј игри и захвалио бих  се навијачима на подршци, што су нас бодрили и дошли у лепом броју. Жао ми је што се нисмо показали у добром светлу. Не у бољем, него у добром. Мучили смо се, нисмо били добри у пресингу, ни у фази напада ни одбране, нисмо били ни близу, тога сам се и бојао, али то је моја одговорност, ја сам тренер”, рекао је Станојевић.

Стратег црно-белих је истакао да је тим показао жељу за победом али и да то није довољно.

“Момци су на крају показали вољу, жељу и карактер, а неки старији играчи су мало повукли екипу. Знамо све, знамо шта није било добро и желимо да будемо бољи. Морамо да заслужимо грб који носимо, не можемо овако да играмо. Жеља није довољна, сви морају да имају жељу. Ово није пут којим желимо да идемо. Морамо јако да радимо, нема компромиса.”

Истакао је да се приступ и начин игре много разликовао од његовог досадашњег стила у предходна два мандата на клупи Партизана.

“Знате мој начин игре, а то је фуриозно. У овом тренутку нисмо спремни за тај начин игре, нисмо ни одрадили припреме какве смо желели. По пет, или шест играча није успело да прати ритам. Ипак, морам да похвалим момке, јер су на крају изнели утакмицу и победили. Као тренер професионалац, размишљам само у датом моменту, не размишљам шта је било пре пет минута, или шта ће бити сутра. Без ритма смо, без фуриозности. Нема везе, можемо ми да не победимо, али хоћу да видим у сваком нападу жељу и у сваком нападу шут. Титулу не освајају мајстори са лоптом. Титуле се освајају кроз пожртвованост, кроз лудачку енергију. Тако се освајају титуле!”, рекао је Станојевић.

После старта Суперлиге Србије Партизан се већ за четири дана окреће међународној сцени где играју против кијевског Динама прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона и Станојевић се осврнуо и на тај предстојећи дуел.

“Знамо како играју. Јака екипа. Пратили смо их уживо, гледали смо све њихове утакмице, сва њихова појачања. Познајемо их све, знамо шта треба да очекујемо. То једна екипа квалитета као Динамо и ЦСКА из Москве. За сада су на нивоу изнад нас, видећемо... Партизан смо, ми смо Партизан опет кажем, ми морамо да се изборимо са свим тим ситуацијама.”, закључио је Станојевић.

субота, 20. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару