Читај ми!

Звезда дочекује дебитанта Јединство са Уба

Фудбалери Црвене звезде од 20 часова на стадиону "Рајко Митић" дочекују екипу убског Јединства у првом колу Суперлиге Србије.

Звезда дочекује дебитанта Јединство са Уба Звезда дочекује дебитанта Јединство са Уба

Звезда је на претходној полусезони била на другој позицији табеле са бодом мање од вечитог ривала Партизана. Ипак, како је одмицало коло за колом, црвено-бели су преузели лидерску позицију и на крају са 77 бодова и седам више од ривала остали први и освојили титулу.

Тим из Љутице Богдана је победом у финалу Купа Србије освојио и дуплу круну.

Барак Бахар је пре зимске паузе, а после пораза од Партизана у вечитом дербију добио отказ. Израелац је имао највећу плату до тада, али и највећи буџет.

Тада нови тренер, на припремама је донео видну промену, Звезда је играла више него добро. Нападала је ефектно, играла је пресинг којим је лако освајала посед, али се чинило да како је сезона одмицала губи конце у екипи и да Звезда изгледа све лошије и лошије.

Њега је на клупи заменио нови стари тренер Владан Милојевић који је успео да освоји титулу.

Значајна појачања

Звезда је значајно променила изглед екипе у односу на ону која је почела претходну сезону. Тим су напустили капитен Драговић, голмани Милан Борјан и Зоран Поповић, али и Осман Букари који је отишао у МЛС.

Као прво појачање за предстојећу сезону, Звезда је довела Луку Илића који је у тим дошао као слободан играч пошто му је истекао уговор са француским тимом Троа. Он је сезону 2022/23 провео у екипи ТСЦ-а.

Екипу је појачао и репрезентативац Србије Немања Стојић који је у претходној сезони такође играо у тиму из Бачке Тополе.

"Рупу" у везном реду попунио је Далсио Гомеш, фудбалер из Гвинеје Бисао. Као замена за Букарија дошли су Родригез Пума, фудбалер који може да покрива обе позиције крилног нападача, као и млади Лазар Јовановић, син Милана Јовановића и доскорашњи играч Војводине.

Бековске позиције појачали су још један Корејац Јонг Ву Сеол и 21-годишњи Гањанин Ебенезер Анан. Нападач Бруно Дуарте долази из португалског Фарензеа, а у млађим селекцијама је играо за Сао Паоло и Палмеирас.

Као замена за Поповића и Борјана на голу је Марко Илић, који је претходне сезоне играо у МЛС-у.

Уговоре са клубом су продужили Насер Ђига и Александар Катаи.

Припремни период добро прошао

Шампион Србије је уписао три победе и пораз у припремним дуелима. Звезда је у првом дуелу савладала Младост минималним резултатом а потом су уследили мечеви у Русији.

Фудбалери Црвене звезде победили су Сочи резултатом 2:0 у првом колу егзибиционог турнира у Санкт Петербургу.

Црвено-бели су на пријатељском турниру у Русији савладали и Зенит, и то после преокрета са 2:1. Голове за нашег шампиона постигли су Катаи и Лековић.

У последњем мечу у Санкт Петербургу су поражени од Таљарес Кордобе са 1:0, али су због две победе на старту успели да освоје Летњи куп.

Субота:  
Црвена звезда - Јединство 20.00
Чукарички - Раднички ниш 20.00
Младост - ОФК Београд 20.00

субота, 20. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару