Александар Станојевић: Одлука о бонусима није нормална и регуларна ствар

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић оценио је да одлука о бонусима у новој сезони Суперлиге Србије није нормална и регуларна ствар.

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије прихватио је предлог Заједнице клубова Супер и Прве лиге Србије да у сезони 2024/25 сваки клуб мора да има два бонус играча у својој постави, односно млађа од 1. јануара 2002. године.

"Мало слабије пратим медије и коментаре, па не знам како су људи реаговали. За мене је ова одлука једна ненормална ствар. Не причамо да ли смо за бонус правило, или не, већ о томе да играч од 23 године није нормално да буде бонус. Знате да сам ја играче од 16 година стављао у први тим, али ово је ненормално", рекао је Станојевић у разговору са медијима.

Њему се не свиђа то што је одлука од бонусима донета недељу дана пред почетак првенства.

"Праве се спинови да су сви клубови били за бонусе. То није истина, чак је и председник Заједнице Супер лиге рекао да мора да буде гласање, ја не знам да га је било. Ко је одобрио и донео ту ненормалну и противправну одлуку? За такву одлуку мораш да имаш подршку, чију подршку су имали, ко је председник савеза, ко су извршна тела?", изјавио је Станојевић.

Станојевић сматра да је парадокс да бонус играч може да буде страни фудбалер који има српски пасош.

"За мене је парадокс и да страни играч има пасош и да буде бонус. Али океј, ако клубови мисле да је то у реду, ми ћемо прихватити. Али морамо да поштујемо законске норме. Имате Мађаре као пример где се финансијски подстичу ако гурају младе играче. То је све, ипак небитно сад. Суштина је да мораш да радиш по закону и прописима. Шта ја да очекујем кад дођу друге ствари", нагласио је Станојевић.

Тренер Партизана је говорећи о судијама рекао да сви клубови заслужују једнак третман.

"Ко одлучује да дерби не може да суди најбољи српски судија. Ко даје те предлоге? Јасно се зна да Срђан Јовановић не може да суди Партизан-Црвена звезда? Наш најбољи судија, а ја сам изгубио дерби са њим. Прошле сезоне нисмо имали исти трерман у судијској организацији. Само да буде нормално, као што је речено. Не сами ми, него сви клубови да имају једнак третман у тим стварима", закључио је Станојевић.

Партизан ће прву утакмицу у новој сезони Суперлиге одиграти у петак од 21 час против Напретка.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару