Читај ми!

Немања Стојић: Звездаши су се ужелели фудбала, очекујемо их на Маракани

Фудбалер Црвене звезде Немања Стојић рекао да очекује да ће навијачи црвено-белих у суботу доћи у великом броју на утакмицу првог кола Суперлиге Србије против Јединства са Уба која се игра на стадиону "Рајко Митић".

Стојић, који се у Звезду вратио у летњем прелазном року из ТСЦ-а, навео је да је "изузетан осећај поново бити у Црвеној звезди".

"Упознајем се још са новим саиграчима и захтевима тренера, тако да колико је лепо, исто тако је на неки начин и напорно, јер је све ново и морам да се адаптирам" рекао је Стојић за клупски сајт.

Стојић се осврнуо на начин рада тренера Црвене звезде Владана Милојевића.

"То је сигурно важно, да мотри и да гледа, зато што ће све нас учинити бољим. Сигурно да је већ доказао да је изузетно квалитетан тренер, тако да настојимо да упијамо и слушамо његове захтеве, јер ће сигурно да нас учине и бољим играчима и свакако бољом екипом, што значи да ћемо бити на висини задатка ове сезоне", нагласио је Стојић.

Он се присетио свог првог мандата у Звезди.

"Био сам већ овде и знам како је носити Звездин дрес, тако да јесте тежак, пре свега због навијача. Свака утакмица мора да се победи, морају да се освајају трофеји, свестан сам тога и да нисам спреман, не бих био овде", додао је Стојић.

Стојић је био део репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој, због тога није био са Звездом од почетка припрема.

"Одрадио сам два тренинга пред утакмицу против Зенита. Нисам имао довољно времена да се уклопим и усвојим све захтеве, сигурно да је било неких пропуста, међутим верујем да ће како време буде одмицало бити све боље и боље. Велико је искуство играти против клуба као што је Зенит и против такве екипе, која има изузетне појединце. Меч је био захтеван, али ми је драго што је то била моја прва утакмица од повратка у Звезду и што смо освојили трофеј", рекао је Стојић.

Истакао је Стојић да је спреман за изазове који Звезду очекују у предстојећој сезони.

"Верујем у себе и у свој квалитет. Вредно радим сваког дана, испуњавам обавезе, тако да сам миран што се тога тиче. Сигурно да знам шта се очекује од мене и када сам долазио шта сам разговарао са људима из клуба и са тренером, тако да сам спреман да одговорим на све захтеве", додао је Стојић.

Он се осврнуо и на период каријере кад није провео у Звезди.

"Као млад играч јако је тешко да се уђе у први тим, поготово када су се правили резултати, какви су били у том периоду. Морао сам да идем обилазним путем, али опет то је једноставно ствар карактера да ли јеси или ниси тај. Из године у годину сам се трудио да пре свега доносим добре одлуке, будем вредан, поштујем себе и своју каријеру и онда су се коцкице саме слагале. Задовољан сам напретком у последњих пар година, а како сам напредовао тако су долазиле и награде", нагласио је Стојић.

Стојић се присетио времена када је био на позајмици у Графичару.

"Много битан период је био проведен у Графичару, где сам изградио карактер. Можда је и дуго трајало јер сам тамо био три године, али смо бележили успехе. Мислим да сам изградио карактер кроз те три године, каљења и играња у Б тиму, тако да верујем да Графичар може да буде од велике помоћи за младе играче да се пронађу и да спознају свој карактер", рекао је Стојић.

Он сматра да је репрезентација Србије направила велики успех пласманом на ЕП.

"Што се тиче репрезентативног фудбала част је да представљаш своју земљу на великом такмичењу. Сам успех је што нисмо били толико година, па смо отишли после 24 године. Велики резултат смо направили, одласком тамо, добро смо играли, али нисмо дошли до већих резултата. Све у свему могу да будем задовољан и надам се да ћу и у наставку каријере бити позиван да играм за репрезентацију", поручио је Стојић.

Поново ће репрезентативац Србије имати прилику да наступа у истом тиму са Луком Илићем.

"Сигурно да смо се ужелели и један и други. Играли смо заједно у омладинцима, он је после тога отишао у иностранство, направио изузетан трансфер. Ту су нам се путеви раздвојили, али смо остали у контакту. Када је требао да дође у ТСЦ, ко год да ме је питао, ја сам хвалио. Сигурно да ми значи као појава на терену, јер је изванредан играч, са много квалитета, а ван терена јер је сјајан момак, нормалан, приземан, културан, тако да је феноменално имати таквог играча пре свега на терену и пријатеља у свлачионици", додао је Стојић.

Стојић је послао поруку навијачима пред почетак сезоне.

"Сигурно да навијачи очекују Лигу шампиона, што је и наш циљ. Вредно радимо на припремама, да се што боље спремимо за плеј-оф. Уз то трофеји националног првенства и Купа Србије су примарни циљеви. Желимо да отворимо првенство на прави начин и да идемо корак по корак, уз верујем сјајну подршку навијача. Једва чекам да уживам у атмосфери, коју само они могу да приреде, а прилика за то је већ утакмица против Јединства. Сигуран сам да су се звездаши ужелели фудбала и да ће у великом броју доћи на стадион", закључио је Стојић.

Фудбалска Суперлига Србије почиње у петак, бранилац титуле Црвена звезда прву утакмицу играће у суботу од 20 часова на свом терену против дебитанта Јединства са Уба.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару