Читај ми!

Наставља се плеј-оф Суперлиге Србије - Звезда у Новом Саду, Партизан дочекује ТСЦ

Фудбалери Црвене Звезде гостују код Војводине од 17.30 у мечу другог кола плеј-офа Суперлиге Србије током ког ће Партизан на свом терену са почетком у 19.30 дочекати ТСЦ.

Након дербија у полуфиналу Купа Србије у ком је Црвена звезда тријумфовала и пласирала се у финале, "вечити ривали" настављају за нијансу незанимљивију и доста изгледнију трку за титулу националног шампиона.

Обе екипе очекују тешки мечеви против веома квалитетних ривала који су ове сезоне показали да могу да им парирају и пруже значајан отпор.

Проба пред финале Купа

Победом у трећем лигашком дербију претходне недеље, Звезда је разлику у односу на другопласирани Партизан повећала на десет бодова и значајно се примакла седмој узастопној шампионској титули.

Откако је почео пролећни део сезоне, црвено-бели су испустили само два бода, забележивши импресивних 11 победа.

Након ремија у другом овосезонском дербију везали су седам тријумфалних утакмица и довели себе у сјајну позицију пред последњих шест лигашких мечева.

Оно што је нарочито било упечатљиво током другог дела сезоне јесте Звездина одбрана.

Екипа Владана Милојевића примила је само шест голова у 2024. години, а када се узме у обзир да је четири од тих шест погодака постигао Партизан, јасно је колико добро је повратник на место стручног штаба црвено-белих уиграо своју дефанзивнију линију.

Са друге стране, Војводина је значајно поправила форму у завршници сезоне и поново се вратила у игру за излазак у Европу.

Новосађани су на претходних десет сусрета изгубили само једном и заостају само три бода за четвртопласираним Радничким 1923, с тим што бод више од тима Божидара Бандовића има Чукарички који се налази на петом месту.

Такође, Војводина се победом над Радничким пласирала у финале Купа где ће се 22. маја састати управо са Црвеном звездом, те ће меч на "Карађорђу" представљати загревање за финале најмасовнијег фудбалског такмичења у Србији.

Партизан тражи излаз из кризе

Порази у дербијима врло вероватно су коштали Партизан нове сезоне без иједног освојеног трофеја.

Разлика од десет бодова у односу на Звезду тешко је достижна и са много више од шест утакмица колико је остало до краја сезоне, те ће црно-бели за нови поход на прво место највероватније морати да сачекају наредну годину.

Киксеви против Напретка и Младости у периоду када је тим Игора Дуљаја још увек био на првом месту представљали су прекретницу сезоне у чију завршницу Партизан улази са три везана пораза.

Такав расплет довео је црно-беле до ситуације у којој морају више да брину од тога да не изгубе друго место, него да се надају евентуалној серији киксева Црвене звезде.

Трећепласирани ТСЦ налази се на седам бодова заостатка и евентуалном победом могао би да угрози Партизанову другу позицију, а управо ће екипа из Бачке Тополе бити наредни ривал београдског клуба.

У прва два меча у сезони против ТСЦ-а, Партизан је освојио само један бод, примивши чак седам голова, због чега ће уз максималну дозу опреза и концентрације морати да уђе у наредни дуел.

ТСЦ је са друге стране у серији добрих резултата. Тим Жарка Лазетића победио је на шест од претходних осам утакмица и на тај начин стекао десет бодова предности у односу на најближе конкуренте, готово осигуравши трећу позицију на табели.

Остаје да се види да ли ће бити у стању да угрозе данашњег ривала на другом месту које су освојили претходне сезоне или ће морати да се задовоље трећом позицијом.

Распоред и резултати другог кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Петак:
Чукарички - Младост 4:1

Недеља:
Војводина - Црвена звезда 17.30
Напредак - Раднички 1923 18.00
Партизан - ТСЦ 19.30

субота, 11. мај 2024.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара