АБА лига: Судије оштетиле Будућност против Партизана

Судијска комисија АБА лиге огласила се саопштењем у којем наводи да је Будућност оштећена у мајсторици полуфинала регионалног такмичења против Партизана.

Како се наводи, судије су погрешиле када су свирале фаул Јогију Ферелу средином треће четвртине после контакта са Кевином Пантером и требало је да досуде неспортску капитену црно-белих.

Ферел је тада због протеста добио другу техничку и аутоматско искључење, а до тог тренутка био је најефикаснији кошаркаш на мечу са 18 поена и без промашаја из игре.

У потпуности преносимо саопштење регионалне лиге:

"7:09 до краја 2. четвртине – Након што је лопта изашла из руку офанзивца (Кевин Ферел) док је покушавао шут за тројку и пре него што је офензивац (Кевин Ферел) пао са обе ноге на под, дошло је до контакта телом на иницијативу обрамбеног играча (Алекса Аврамовић). Судије су досудили прекршај на нападачу (Кевин Ферел). Судије су донеле исправну одлуку.

Приликом доскока на паркет, играч (Кевин Ферел) је десном руком у главу ударио обрамбеног играча (Алекса Аврамовић). Судије су искористили могућност провере ситуације на Инстант Реплаy Сyстем (ИРС) и након прегледа игре досудили неспортски фаул нападачу (Кевин Ферел). Судије су исправно одлучиле.

6:47 до краја 3. четвртине – Приликом покушаја шута за тројку, офензивац (Кевин Пантер) померио је десну ногу у страну и иницирао контакт са обрамбеним играчем (Кевин Ферел). Судије су досудиле прекршај нападачу (Кевин Пантер), што је била погрешна одлука. Судије је требало да досуде техничку грешку нападачу (Кевин Пантер).”, пише у саопштењу такмичења.

уторак, 04. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије