Читај ми!

Симултанка Звезде у дербију кола против Радничког

Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички 1923 у Београду 5:0 у утакмици 26. кола Суперлиге Србије.

Симултанка Звезде у дербију кола против Радничког Симултанка Звезде у дербију кола против Радничког

Крагујевачки Раднички је на мегдан Звезди стигао са шест узастопних тријумфа у Суперлиги Србије, ипак у седмом мечу пролећног дела убележили су укупно 11. пораз у сезони. Звезда с Владаном Милојевићем још увек није доживела неуспех. На седам утакмица остварили су шест победа и један реми - са Партизаном у 172. вечитом дербију.

Победа против Радничког, Звезди је донела и нову предност на табели у односу на вечитог ривала који је одиграо нерешено са лучанмском Младости.

Звезда је наметнула висок ритам од почетка дуела како би контролисала игру дужином целог терена. Позиционим нападима црвено-бели су освајали део по део, међутим у уводним минутима играчи Радничког су одлично пратили крилне и везне фудбалере. Домаћи тим је до вођства стигао након, практично прве прилике.

Марко Стаменић је донео Звезди предност у 10. минуту. Претходно је Гејлор Канга упутио центаршут из корнера, али нико од домаћих није био довољно концентрисан да лопту убаци у противничку мрежу, те је Габонац сјајним пријемом сачекао одбитак и упутио нову лопту у шеснаестерац Радничког, тамо је голман гостију Стојан Лековић направио лошу процену, а Стаменић је мирно реаговао и постигао гол.

Велику прилику у првом полувремену имао је и Осман Букарију у 17. минуту, на петерцу је одлично реаговао након убацивања лопте Мирка Иванића са леве стране, ипак, овога пута Лековић је зауставио шут главом Букарија.

Фудбалери Звезде су у 20. минуту креирали прелепу акцију током које су се играчи Радничког немоћно покушавали да осујете навалу домаћих. Лопта се из задње линије кретала преко центра игралишта и леве стране, да би на крају Срђан Мијаиловић послао лопту са десног крила у петерац, а Шериф Ендиај је петом са прве стативе удвостручио предност.

Раднички је у уводним минутима другог полувремена остао са десеторицом на терену. Наиме, Слободан Симовић је направио прекршај над Ендиајем и зарадио жути картон у 46, а два минута касније је на недозвољени начин зауставио поменутог Звездиног нападача и у три минута зарадио други жути картон и оставио је гостујући да се с играчем мање бори до краја меча.

Сенегалац, Ендиај је одрадио огроман посао. Прво је изнудио два жута картона и искључење Симовића, а потом у 50. минуту на асистенцију Иванића погодио други пут на утакмици за 3:0.

Звезда је после трећег гола спустила интензитет напада, међутим фудбалери Радничког као да нису имали довољно храбрости и снаге да се супротставе домаћим играчима.

Четврти гол на утакмици виђен је у 68. минуту, а дело је Инбом Хванга, након одличног соло продора и дриблинга Питера Олајинке који му је дотурио лопту практично на ногу.

Звезда је користила лошу поставку фудбалера Радничког у дефанзиви, те је до петог поготка стигла у 76. минуту. Нападачу Звезде Александру Катаију 12 минута на терену било је довољно да се упише у стрелце и стигне до 108. гола у црвено-белом дресу, чиме је пришао само на гол Рајку Митићу и осмом месту на клупској листи стрелаца.

Црвено-бели су током меча доминирали играчки, упутили су 18 шутева ка голу противника, имали су 60 одсто поседа лопте, док је Раднички за 90 минута игре упутио свега пет удараца.

Звезда ће у наредном колу гостовати у Ивањици код Јавора, док ће Раднички у Крагујевцу дочекати крушевачки Напредак.

Суперлига Србије, 26. коло:

Субота:
Радник - ИМТ 0:1
Вождовац - Чукарички 1:1
Спартак - ТСЦ 2:4
Војводина - Нови Пазар

Недеља:
Младост - Партизан 1:1
Црвена звезда - Раднички 1923 5:0
Железничар - Јавор 18.00
Напредак - Раднички Ниш 20.00

Табела:
1. Црвена звезда 65
2. Партизан 61
3. ТСЦ 53
4. Раднички 1923 41
5. Чукарички 40
6. Војводина 40
7. Младост 37
8. Нови Пазар 35
9. Напредак 32
10. Спартак 31
11. Вождовац 30
12. ИМТ 27
13. Јавор 25
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво