Читај ми!

Младост и лучанско блато стали на Партизановом путу ка тријумфу

Фудбалери Младости одиграли су реми са Партизаном у Лучанима 1:1 у оквиру 26. кола Суперлиге Србије.

Младост и лучанско блато стали на Партизановом путу ка тријумфу Младост и лучанско блато стали на Партизановом путу ка тријумфу

Партизан је одиграо трећи меч заредом у Суперлиги Србије у коме није уписао победу. Упркос константним нападима, београдском тиму на путу ка три тријумфа стала је екипа Младости, али и лучанско блато на терену.

Партизан је током већег дела утакмице био офанзивнији, али су се играчи лучанске Младости организовано бранили. Дефанзивну линију су враћали тик испред голамана Саше Стаменковића, а прва линија одбране били су нападачи и крилни фудбалери. Неретко се дешавало да су сви играчи домаћих били у свом шеснаестерцу.

У уводним минутима утакмице није било већих узбуђења, међутим примећивала се отежана игра и спор пренос лопте како се дуел ближио полувремену. Наиме, терен је био изузетно лош, пун рупа и блата. Део терена на коме су се налазили дефанзивци Младости је био ископанији, због учесталијих напада фудбалера Партизана.

Црно-бели су имали неколицину полушанси у првом полувремену, углавном без адекватне завршнице, те је голман Младости Стаменковић је остао несавладан. Онда је у последњим минутима првог дела игре домаћа екипа казнила покушаје и промашаје гостију.

Стрелац водећег гола на утакмици био је Предраг Бојић, искористио је лошу процену Бојана Ковачевића приликом лета лопте, те је нападач Младости главом затресао мрежу Александра Јовановића.

У другом полувремену црно-бели су започели изузетно нападачки, али то их је умало коштало примљеног гола у 55. минуту, Марко Величковић је био потпуно сам испред Александра Јовановића, а претходно је Ковачевић лоше реаговао и испао. Тинејџер домаћих промашио је зицер. Лопта је отишла поред десне стативе гола Партизана.

Патрик Езе Фрајдеј је искористио неспоразум дефанзиваца Партизана у 69. минуту, међутим Јовановић се испречио у ситуацији један на један и сачувао свој тим још једног примљеног гола.

Те акције и покушаји Младости нису у потпуности обесхрабрили изабранике Игора Дуљаја. Црно-бели су били неуморни приликом комбиновања испред гола Младости, али чини се као да је недостајао један потез мање да Партизан стигне до изједначења.

Ипак, наду Партизану донео је Немања Николић у 85. минуту. Нападач је крунисао одличну акцију коју је започео Бибрас Натхо на шеснаест метара од гола Младости, а потом протурио лопту између двојице фудбалера домаћих до Гајаса Захида који је одлично пронашао Партизановог егзекутора.

Резултатски је утакмица завршена ремијем, мада се мора рећи да је офанзивно, играчки Партизан био далеко бољи тим, што уосталом и показује статистика. Црно-бели су имали чак 66 одсто поседа лопте, а упутили су укупно 23 шута ка голу Младости.

Партизан ће у наредном колу дочекати Спартак из Суботице, док ће Младост гостовати у Нишу код Радничког.

Суперлига Србије, 26. коло:

Субота:
Радник - ИМТ 0:1
Вождовац - Чукарички 1:1
Спартак - ТСЦ 2:4
Војводина - Нови Пазар

Недеља:
Младост - Партизан 1:1
Црвена звезда - Раднички 1923 5:0
Железничар - Јавор 18.00
Напредак - Раднички Ниш 20.00

Табела:
1. Црвена звезда 65
2. Партизан 61
3. ТСЦ 53
4. Раднички 1923 41
5. Чукарички 40
6. Војводина 40
7. Младост 37
8. Нови Пазар 35
9. Напредак 32
10. Спартак 31
11. Вождовац 30
12. ИМТ 27
13. Јавор 25
14. Раднички Ниш 23
15. Железничар 22
16. Радник 14

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво