Ривер Плејт после пет година победио Боку Јуниорс на "Бомбоњери"

Фудбалери Ривер Плејта савладали су на "Бомбоњери" у Суперкласику екипу Боке Јуниорс 2:0 у утакмици седмог кола Копа Лиге професионал.

Још један Суперкласико протекао је у бурној атмосфери како на трибинама тако и на терену.

Није превише фудбала виђено на обе стране због великог броја дуела и фаулова, али су обе екипе имале по неколико добрих прилика.

Ривер је искористио неиграње неколико кључних играча Боке који се одмарају за реванш Копа Либертадореса да у 41. минуту после дуге акције преко капитена Енца Переза дође до гола са 25 метара.

Лопта коју је упутио Перез закачила је Саломона Рондона и завршила у мрежи домаће екипе.

Средином другог полувремена Кавани је успео дапостигне изједначујући погодак, али је након провере из ВАР собе гол поништен због офсајда у којем се нашао Уругвајац.

У тренуцима у којима је Бока покушала да дође до изједначења уследио је још један гол гостију којим је стављена тачка на меч.

Гости су у надокнади времена истрчали контру, први шут успео је да одбрани голман домаће екипе, али се лопта одбила до Енца Дијаза који ју је послао у празну мрежу.

Ова два аргентинска великана укупно су одигали 260 мечева у свим такмичењима, Бока има 91 победу, 83 сусрета су завршена ремијем, Ривер је убележио 86. тријумф, уз гол разлику 333:317 у корист Боке.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи