Читај ми!

Дмитровић одбранио два пенала и донео трофеј Севиљи

Фудбалери Севиље победили су Индепедијенте дел Вале са 4:2 након бољег извођења пенала после нерешених 1:1 у утакмици Уефа-КОНМЕБОЛ клупског изазова. Севиља је освојила први трофеј у новој сезони највише захваљујући сјајним одбранама српског голмана Марка Дмитровића који је одбранио два пенала у одлучујућој серији једанаестераца.

Уефа и КОНМЕБОЛ осмислили су ново такммичење у коме се састају освајач Лиге Европе и победник Копа Судамерикана у надметању за нови трофеј. Ове године су то Севиља која није честито ни почела припреме и Индепедијенте дел Вале који је усред сезоне.

Тим Севиље, без Немање Гудеља, Ивана Ракитића и бројних других звезда клуба, није добро ушао у меч и примио је већ у десетом минуту гол после шута Лаутара Дијаза и велике грешке одбране.

У наставку Севиља је ипак успела да се врати у меч и дође до изједначења поготком Педра Ортиза па су победника одлучивали пенали.

У пенал серији главни јунак је био голман Севиље Марко Дмитровић који је прво одбранио шут Лоренца Фаравелија а потом ногама одбранио и шут Марсела Морена. За то време његови саиграчи су погодили сва четири пенала која су извели, па су са 4:2 у серији однели трофеј са певог такмичења у сезони.

Трофеј је ове године понео је име по некадашњем фудбалеру Севиље Антонију Пуерти који је преминуо 2007. године са само 22 године од срчаног удара.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи