субота, 24.06.2017, 17:21 -> 17:25
Извор: Бета
Баку, Хамилтон освојио пол позицију и претекао Сену
Возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је најбрже време у данашњим квалификацијама за трку Формуле 1 за Велику награду Азербејџана у Бакуу и претекао легендарног Ајртона Сену по броју пол позиција - 66.
Хамилтон је превезао најбржи круг за минут, 40,593 секунде. Он се са 66 пол позиција претекао Сену (65) и има само две мање од Михаела Шумахера, првог на вечној листи.
"Ово је био један од најузбуљивијих кругова које сам возио целе године. Био сам под великим притиском пошто сам се мучио с температуром у гумама. Молио сам се да буде довољна. Наш тим је напрно радио да нас врати на стазу за последњи круг. Сјајно", рекао је Хамилтон после квалификација.
Други је био његов клупски колега Валтери Ботас са 0,434 секунде заостатка, док је треће време имао возач Ферарија Кими Раиконен са заостатком од 1,1 секунде.
Водећи у генералном пласману Себастијан Фетел из Ферарија стартоваће са четвртог места, после заостатка од 1,248 секунди за Хамилтоном, док је пети био Макс Верстапен из Ред Була са 1,286 секунди заостатка.
Возачи Форс Индије Серхио Перес и Естебан Окон стартоваће са шестог односно седмог места, а затим следе Ленс Строл и Фелипе Маса из Вилијамса, док је 10. време имао Данијел Рикардо из Ред Була.
Тренинг је био прекинут 10 минута пошто је Рикардо ударио у заштитни зид.
Трка за Велику награду Азербејџана вози се у недељу од 15 часова.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар