Читај ми!

Млађи јуниори Србије успешни другог дана Европског, шесторо прошло у наредну фазу

Успешан други дан Европског шампионата за атлетичаре до 18 година, четири финала, два полуфинала и осам наступа у квалификацијама забележили су репрезентативци Србије у Бањској Бистрици.

Дуња Јеремић заузела је високо пето место у финалној трци на 5000 метара ходање са личним рекордом - 24:09,78 минута, као и Марија Нисић у финалу троскока. Обе атлетичарке биле су близу освајања одличја, Нисићева је осам центиматара била далеко од бронзе. 

Александра Трифуновић осма је најбоља бацачица кугле у Европи за млађе јуниорке. Лични рекорд из прве серије од 15,56 метара омогућио јој је да има право на свих шест покушаја, али нажалост до краја такмичења није успела да надмаши тај хитац.

Мина Амиџић заузела је 12. место у финалу бацања кладива. Државна рекордерка Србије у првој серији бацила је најдаље – 59,62 метара што није било довољно да се нађе међу осам најбољих за додатна три покушаја.

Теодора Голубовић прва истод црте за финале

Девети резултат полуфинала у дисциплини 100 метара са препонама истрчала је Теодора Голубовић – 13,71 секунди и за једно место Србија неће имати представницу у финалу Европског. Лични и изједначен државни рекорд који је јуче истрчала обезбедио би јој сигурно место у старним блоковима за трку најбрже препонашице.

Трку из квалификација није поновио ни Вукашин Ђурић, резулатом 14,11 секунди на 110 метара са препонама заузео је 18. место.

Прва етапа завршена, следе обећавајући наступи

Тара Вучковић суверено је данас на 800 метара, као Алдин Ћатовић јуче на 1500 метара, била лидерка квалификација. Истрчала је готово изједначено два круга за 2:07,71 и показала висок ниво спремности.

Србија ће имати још једну полуфиналисткињу на 800 метара, Лена Зорић се личним рекордом – 2:10,39 пласирала у наредну фазу такмичења.

Полуфинална трка на програму је сутра у 17:44 сати.

Вук Шолаја још један је српски атлетичар који се као најбољи у квалификацијама пласирао у наредну фазу такмичења. Са прескочених 2,05 увис биће главни кандидат за победничко постоље у финалу 21. јула од 12:20 сати.

Небојша Илић истрчао је први пут у каријери трку испод 53 секунде на 400 метара са препонама и са петим најбољим резулатом квалификација пласирао се у полуфинале Европског резултатом 52,80 које је на програму сутра у 12.20 сати.

Уна Јовановић и Николина Јеремић након јучерашњих елиминација у квалификацијама на 400 и 100 метара, данас су се пласирале у полуфинале на 200 метара. Јовановићева је истрчала лични рекорд са 24,54 секунде, а Јеремићева изједначила са поново истрчаних 24,72.

субота, 20. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару